Ryktet: Manuel Pellegrini kan ta över Valencia

Efter Nevilles dåliga resultat – han kan ta över Valencia

Efter att ha stått för flera misslyckanden ryktas det redan om att Gary Neville ska tvingas lämna Valencia. Tänkbar ersättare? Manchester Citys Manuel Pellegrini.

Det har verkligen inte blivit någon drömstart för den gamle Manchester United-spelaren i La Liga. Garry Neville var förvisso i klubben (men inte med på bänken) när “Los Che” spelade 1-1 hemma mot Barcelona, och den förre ytterbacken var med när Real Madrid bara fick med sig en poäng från La Mestalla, men utöver det har resultaten uteblivit.

Inga tre-poängare

Engelsmannens första match för laget var i Champions League mot Lyon. En seger där hade kunnat ge klubben en plats i åttondelsfinalen, men istället tog fransmännen sin första seger i Champions League-slutspelet efter 2-0. Sedan dess har Valencia spelat 13 matcher, där inte en enda slutat med seger. Så sent som igår (söndag) förlorade Valencia på hemmaplan mot bottenlagen Sporting Gijón, något som fick fansen att se rött.

Nu går rykten i Spanien att det kan vara dags för Neville – efter knappa tre månader – att lämna klubben. Enligt spanska Mundo Deportivo kan ersättaren komma att heta Manuel Pellegrini.

Framgångsrik i La Liga

Den spanska tidningen tror att Pellegrini kan vara precis vad Valencia behöver. Chilenaren har tidigare gjort succé med såväl Villarreal som Málaga men tränade även Real Madrid under ett år. Han vet med andra ord hur La Liga fungerar samtidigt som han skulle vara till god hjälp ute i Europa.

Exakt när Pellegrini väntas ta över Valencia, enligt Mundo Deportivo, är inte klart. Men chilenaren kommer lämna sin nuvarande klubb Manchester City i slutet av säsongen för att låta Pep Guardiola ta över.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply