I lördagens blickfång

bet365

Gareth Bale imponerade på nytt i måstematchen mot Newcastle och slog så tidigt som i den femte minuten till på en frispark från höger. Imponerande av walesaren som vid ett flertal tillfällen under den här säsongen demonstrerat sin intränade styrka från fasta situationer.

Det var också just Bale som skulle avgöra lördagens tidiga tillställning på White Hart Lane, då han i den andra halvleken slet sig loss och tunnlade in 2-1 bakom Tim Krul. Imponerande av Bale som dessutom bibehåller sin fina form med ytterligare två mål. Frågan är istället hur länge han blir kvar på White Hart Lane?

*****

Bales vackra frisparksmål skulle snart tystas ner av Newcastle-supportrarna och den franska revolutionen i bortalaget. En snabb omställning i form av Moussa Sissoko resulterade i en pass snett in mot Yoan Gouffran som vackert prickade in 1-1 via Spurs-backen Michael Dawsons rygg.

Värt att notera är också att detta var Gouffrans första mål för The Magpies, men också Sissokos fjärde poäng på tre matcher för sin nya klubb vad gäller mål och assists. Den senare av dessa har verkligen fått en flygande start i England, då han hittat en ny roll som hårt arbetande offensiv mittfältare alá Citys Gnégnéri Touré. 

*****

Jag har vid flertalet tillfällen påpekat min förkärlek till de lite tuffare spelarna. Idag är det dock läge att göra det igen och den här gången till Sunderlands Lee Cattermole. Råskinnet har haft problem med skador och missat de tre senaste matcherna, men var tillbaka i eftermiddagens hemmamatch mot ligasexan Arsenal.

Cattermole markerade från start vem som bestämde på innermittfältet genom att brutalt kapa Ramsey efter två minuters spel. Det är självklart inte något man bör berömma, men ändå något så roligt och vackert. Engelsmannens signum har på något sätt blivit hans tuffa spelstil och tacklingar, vilket han burit med sig från sin tid som ungdom.

Fulspelet har hämmat Cattermoles fortsatta karriär i landslaget, men också gett honom en position bland ligans mest respektfulla spelare. 25-åringen hade säkerligen kastats ut från de flesta utländska klubbarna på grund av sin kompromisslösa spelstil, men ej här i England. Cattermole är en typisk engelsk innermittfältare och förhoppningsvis inte den sista av sin sort.

*****

Wojciech Szczesny har sina bra stunder och hade definitivt en av dessa i den andra halvleken mot Sunderland på Stadium of Light. Polacken stod för ett antal kvalificerade räddningar sedan Sunderland tagit över spelet i den andra halvleken.

Imponerande av 22-åringen som dragits med skador som svag form under höstsäsongen. Viktigt för Arsenal som får tillbaka en klassmålvakt i form lagom till Champions League-åttondelsfinalen mot Bayern München och sluttampen av ligaspelet.

*****

Chelsea och Marko Marin svarade på Tottenhams vinst mot Newcastle med att besegra Wigan på Stamford Bridge. Imponerande hemmaseger för Chelseas del, då de haft tufft på hemmaplan. Intressant är också att den tyske talangen Marin fick göra sitt första mål i Chelsea-tröjan. En tysk som jag allt annat än hyllat under den här säsongen.  

Jag får helt enkelt glädjas åt Marin och hans lycka, då det förhoppningsvis lär dröja innan nästa fullträff. Marin är ingen favoritspelare och definitivt ingen spelare jag tror på. Tysken gör bäst i att lämna Chelsea till sommaren. Han hör trots eftermiddagens mål inte hemma på den här nivån!

*****

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply