Jose Mourinho tränare för Manchester United offentliggörs idag

Jose Mourinho tränare för Manchester United offentliggörs idag

Sagan skall tillslut vara till ända

Efter diverse ryktesgångar fram och tillbaka sedan i december rapporterar nu spansk media att Jose Mourinho som tränare för Manchester United kommer att offentliggöras efter kvällens FA-cupfinal mellan Manchester United och Crystal Palace.

Premier League är till ända men cupfinalerna pågår fortfarande och trots en snöplig femteplats för Manchester Uniteds del så har man ändå kvällens FA-cupfinal mot Crystal PalaceWembley att se fram emot. Det kommer att bli en underhållande match med två lag som är villiga att kämpa och ingen av de kommer att ge sig utan strid. Men enligt rapporter skall det även ske grejer efter att matchen väl är slut.

Enligt den spanska tidningen AS så kommer Jose Mourinho att presenteras som ny tränare för Manchester United efter kvällens FA-cupfinal. Förhandlingar mellan Manchester Uniteds ordförande, Ed Woodward, och Mourinhos agent, Jorge Mendes, skall tydligen ha hållits för veckor sedan. Ett förhandskontrakt är dessutom redan påskrivet enligt rapporter. Detta innebär att Mourinho får ut tiotals miljoner om det blir så att övergången inte blir av.

Det har länge varit rykten ute som har länkat Mourinho med diverse spännande platser som Paris Saint-Germain, Syrien och Real Madrid, men United har ändå alltid funnits där på ett hörn och nu verkar det som att de tillslut gör slag i saken. Mourinho har även, trots sin arbetslöshet, redan kopplats ihop med diverse spelaraffärer.

Själva beslutsfattandet och förhandlingarna har tagit lång tid men Uniteds ledning har tillslut ändå kommit till den punkten att de vill avskeda Louis van Gaal. Detta oberoende av hur det går i dagens FA-cupfinal. AS rapporterar om ett kontrakt mellan Mourinho och United som sträcker sig över tre år och är värt 140 miljoner kronor per år. Portugisen skall redan ha hört sig för med ägarna om att få gallra den nuvarande spelartruppen, vilket kan komma att innebära att spelare som Juan Mata inte har en säker framtid i klubben mer. Han blev såld, till just United, sist gång Mourinho fick makten men då i Chelsea.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply