Jose Mourinho vill värva Gonzalo Higuain och Zlatan Ibrahimovic

Jose Mourinho vill värva Gonzalo Higuain och Zlatan Ibrahimovic

Intresserad av de båda målskyttarna

Jose Mourinho, som enligt häftiga ryktesgångar spås bli Manchester Uniteds nye huvudtränare till sommaren, sägs vara väldigt intresserad av att värva Napolis målspruta Gonzalo Higuain och Paris Saint-Germains skarpe avslutare Zlatan Ibrahimovic.

Jose Mourinho, som sedan en längre tid tillbaka ser ut att bli den som kan komma att ta över Manchester United till sommaren efter Louis van Gaal, har redan sett ut potentiella nyförvärv till den anrika engelska klubben. Sedan tidigare har det ryktats om att han är väldigt intresserad av Tottenhams Harry Kane och Evertons John Stones. Nu rapporterar Manchester Evening News att Gonzalo Higuain även är av stort intresse för den portugisiske tränaren. Det ryktas till och med om att Mourinho är beredd att spendera 70 miljoner pund för att få in den argentinske målsprutan.

Leder överlägset skytteligan i Serie A

Higuain har sedan tidigare jobbat tillsammans med Mourinho då de spenderade tre år tillsammans i Real Madrid och 28åringen har varit i excellent form den här säsongen. Han har gjort 32 mål för Napoli i Serie A under det gångna året och Manchester United, som är i behov av en striker, skulle kunna göra väl med sådan statistik. Det som kan tala för argentinarens nackdel är hans förmåga att inte göra tillräckligt bra ifrån sig i de stora matcherna.

Zlatan diskuterar en 600 000 pund i veckan deal

Gällande Zlatan Ibrahimovic så rapporterar Corriere dello Sport om att Ibra håller diskussioner med United om en möjlig transfer och en lön på 600 000 pund i veckan. Något som, trots en ordentlig summa, kan komma att bli möjligt då svensken skulle lämna Paris Saint-Germain på en gratis transfer.

Everton också intresserade

Men det är fortfarande inte helt klart att Mourinho kommer att gå till Manchester United. Även Everton rapporteras vara intresserade av den före detta Chelseatränaren och med nya, rika investerare skulle det kunna bli möjligt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply