Bekräftar: Neymar förlänger med Barcelona

Bekräftar: Neymar förlänger med Barcelona

Barcelona och Neymar överens om nytt kontrakt

För drygt en vecka sen rapporterade vi på Silly Season Sverige att Neymar var nära att förlänga sitt kontrakt. Nu bekräftar spelarens pappa och tillika representant att hans son inte kommer att lämna och att en kontraktsförlängning är på gång.

Det har spekulerats en hel del under den senaste tiden angående Neymar och hans framtid. Det har tidigare ryktats om att Manchester United ska ha fört konversationer med brasilianaren samtidigt som Chelsea ska ha varit intresserade. För sju dagar sen skrev vi på Silly Season Sverige om att Neymar kan komma att förlänga med Barcelona och nu bekräftar även 23-åringens pappa, som även är hans agent att en förlängning är på väg.

– Ni kan vara lugna. Jag är säker på att Neymar kommer att förnya sitt kontrakt. Vi känner ingen stress, han har fortfarande tre år kvar på kontraktet, säger Neymar Santos, Sr.

Uttalande kom under måndagen då den årliga galan LFP Awards hölls i Barcelona, där det spanska ligaförbundet delar ut priser till de bästa spelarna och tränarna under det gångna året.

Nominerad till guldbollen

Tillsammans med Léo Messi och Cristiano Ronaldo är Neymar nominerad till att vinna Ballon d’Or 2015. En nominering där brasilianaren hellre sett sin uruguayanske lagkamrat, Luis Suárez än Cristiano Ronaldo. Den före detta Santos-spelaren jagar sin första Ballon d’Or i karriären och 2015 är även det första året som spelaren är uttagen bland de tre finalisterna.

Under de senaste åren har kampen oftast stått mellan Léo Messi och Cristiano Ronaldo där den förstnämnde vunnit vid fyra tillfällen och Ronaldo vid tre.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply