Neymars erkännande – i samtal med United

”Det ledde aldrig till något”

Neymar ryktades under sommaren vara på väg bort från FC Barcelona. Bland annat rapporterades Manchester United ha lagt ett världsrekordbud på superstjärnan. Nu erkänner brassen själv att det fanns diskussioner med den engelska klubben.

Neymar har länge setts som en av världens största talanger och han värvades till FC Barcelona för drygt två år sedan för en summa som rapporteras ligga på allt ifrån 600 miljoner kronor till över en miljard. I den katalanska klubben har 23-åringen utvecklats från en liten brasiliansk tekniker till en spelare i absoluta världsklass, och brassen avgjorde också CL-finalen mot Juventus i våras.

140 miljoner euro stort bud från United

Efter succén i La Liga var ryktena om en flytt många, och framför allt Manchester United rapporterades vara oerhört intresserade av superstjärnan, som förra säsongen också tog steget upp bland de största målskyttarna med sina 22 mål i La Liga. Bland annat rapporterade Globo Esporte att klubben lagt ett 140 miljoner euro stort bud på yttern. En summa som skulle innebära nytt världsrekord för en spelare.

Erkänner diskussioner med United

Nu erkänner Neymar själv att han diskuterade med United, och den engelska klubben ska till och med ha kommit med ett kontraktserbjudande. – Det var samtal, men det ledde aldrig till något, säger Neymar enligt ESPN Brazil. Någon flytt till Old Trafford blev det som bekant aldrig för brassen, och United valde istället att lägga de pengarna på Anthony Martial. Fransmannen, som i och med den flytten blev världshistoriens dyraste tonåring, har inlett sin sejour i England övertygande med tre Premier League-mål och spås likt Neymar få en lysande karriär.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply