Leo Messi, Cristiano Ronaldo och Neymar gör upp om Ballon d’Or 2015

Vem vinner Ballon d’Or 2015?

De tre finalisterna i omröstningen inför Ballon d’Or är nu utsedda, och det var inte någon större överraskning när namnen presenterades. Precis som förra året är Leo Messi och Cristiano Ronaldo nominerade men till skillnad från Ballon d’Or 2015 är Neymar nominerad istället för Manuel Neuer. Brasilianaren har haft ett otroligt år och har tillsammans med Barcelona tagit hem La LigaCopa del Rey och Champions League under samma säsong.

Messi vinner Ballon d’Or 2015

Allt tyder på att Leo Messi blir utsedd till årets bäste spelare och vinner guldbollen 2015. Trots att argentinaren varit borta från spel i ett par månader på grund av skada pekar det mest på att Barcelona-stjärnan kommer att ta hem priset, den femte guldbollen för hans del.

Messi har sedan tidigare vunnit priset vid 4 tillfällen, detta 2009, 2010, 2011 och 2012 och Barcelonas nummer tio har varit varit bland de tre finalisterna varje år från och med 2007, alltså nio år i rad.

Cristiano Ronaldo vill vinna sin fjärde Ballon d’Or

Det gångna året blev Cristiano Ronaldo och Real Madrid titellösa. Man slutade på andra plats i La Liga men i Champions League fick se sig utslagna av Juventus där den Madrid-fostrade anfallaren Álvaro Morata avgjorde med två mål i dubbelmötet.

Spelaren själv har klart för sig vem som kommer att vinna priset detta året, vilket han även berättar i en intervju med brittiska ITV.

Messi kommer att vinna Ballon d’Or, sa portugisen nyligen till tv-kanalen.

Neymar – Ballon d’Or 2015

Leo Messis lagkamrat i BarcelonaNeymar jagar sin första guldboll och är för första gången nominerad bland de tre främsta. För ett par dagar sen uttalade sig spelaren och berättade att ”de tre finalisterna bör vara Leo Messi, Luis Suárez och jag”.

Vilka röstar för Ballon d’Or?

Priset går till spelaren som fått flest röster. De som får rösta är journalister, förbundskaptener och lagkaptener i samtliga landslag.

När utses vinnaren av Ballon d’Or?

Vinnaren av Ballon d’Or tar emot priset den 11 januari i Zürich på FIFA-galan. Tillställningen visas på Eurosport 1 / HD.

Vinnare av Ballon d’Or 2010-2014

År 1:a 2:a 3:a
2010 Lionel Messi Andrés Iniesta  Xavi
2011 Lionel Messi Cristiano Ronaldo Xavi
2012 Lionel Messi Cristiano Ronaldo Andrés Iniesta
2013 Cristiano Ronaldo Lionel Messi Franck Ribéry
2014 Cristiano Ronaldo Lionel Messi Manuel Neuer

Messi vs Ronaldo 2015

2015 börjar lida mot sitt slut men kampen mellan Leo Messi och Cristiano Ronaldo fortsätter. Nedan finner ni statistik att jämföra de båda med.

Messi vs Ronaldo Messi Ronaldo
Matcher spelade 61 57
Mål 52 57
Mål per match 0,85 1,00

Är du även intresserad av statistik angående Messi och Ronaldos säsong såhär långt finns all information här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply