Uppgifter: ”Simone Zaza går till Arsenal i januari”

Arsenal var på jakt efter en ny anfallare under hela sommaren, men man lyckades aldrig få en sådan spelare att skriva på för klubben. Nu kan man dock ha löst det problemet inför januarifönstrets start, då man uppges vara nära att komma överens med en storklubb om en anfallare.

Arsenal och framförallt Arsène Wenger har fått utstå kritik för att man inte värvat en enda utespelare för A-laget under sommaren, utan det enda nyförvärvet finns mellan stolparna i form av Petr Cech. Arsenal kopplades frenetiskt ihop med ett stort antal anfallare, och det verkade inte vara någon hemlighet att man ville värva Karim Benzema från Real Madrid. Det blev dock aldrig något av den omtalade affären, och man kopplades därför ihop med Paris Saint-Germains storstjärna Edinson Cavani, men det blev inget av det heller. Man kopplades även ihop med mindre välrenommerade namn som Javier HernandezAleksandr Kokorin och Fernando Llorente men det blev inte någon av dem heller.För att strö salt i såren måste Danny Welbeck opereras och blir borta under flera månaders tid. Det lämnar Olivier Giroud som enda renodlade anfallsalternativet, där högeryttern Theo Walcott konkurrerar om en plats som striker. Även Alexis Sanchez kan spela som striker, även om Wenger skulle föredra att främst få använda honom som ytter.

Juventus kan släppa Simone Zaza

Metro, som hänvisar till spanska Fichajes, rapporterar att Juventus kan tänka sig att släppa Simone Zaza, trots att man värvade honom så sent som i somras. Det ser dock inte ut som att det kommer att bli mycket speltid för hans del, vilket inte ska vara något som 23-åringen föredrar, då han vill behålla sin plats i det italienska landslaget inför EM 2016. Då kan han försöka tvinga sig bort, och Juventus ska enligt uppgifterna inte vilja stå i vägen för en flytt. The Telegrapgh har tidigare uppgett att Arsenal planerar ett bud på anfallaren.

Juventus har en otrolig bredd på anfallsfronten denna säsong, trots att man har släppt spelare som Llorente och Carlos Tevez. Italienarna kan välja och vraka bland spelare som Paulo DybalaAlvaro Morata och Mario Mandzukic förutom den tidigare nämnda Zaza.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply