Officiellt: Tottenham värvar jagade Ajax-försvararen

Officiellt: Tottenham värvar jagade Ajax-försvararen

Efter alla rykten

Nu står det klart att det blir Londonklubben Tottenham som den unge Ajax-talangen väljer, och han sluter upp till laget, som redan har två före detta Ajax-försvarare i defensiven.

Tottenham har gjort det officiellt via deras officiella hemsida att de har värvat Ajax unge försvarstalang Davinson Sanchez. Den blott 21-årige försvararen är inget jättestort namn men har trots det jagats av en del klubbar, bland annat Barcelona, och har ett rykte om sig att vara extremt lovande. Ajax värvade in den colombianske mittbacken förra säsongen från Atletico Nacional och han etablerade sig snabbt som en startspelare i Ajax trupp.

Nu har den engelska toppklubben gjort klart att de värvat in den lovande försvarstalangen på ett sexårskontrakt, förutsatt att han får jobbtillstånd och en medicinsk undersökning, för dryga 42 miljoner pund, vilket innebär en rekordvärvning för Tottenhams del.

– Jag är väldigt exalterad över att skriva på för en så känd klubb som Tottenham Hotspur, sade Sanchez via BBC.

– Jag ser fram emot att jobba med tränaren Mauricio Pochettino och spelarna och träffa alla där. Jag skulle vilja tacka tränaren, personal, spelare och fans i Ajax. Det är en mycket bra flytt för mig att komma hit för att utveckla min karriär, avslutade Sanchez.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply