LISTA: Arsenals nio sämsta värvningar under Arsene Wenger

LISTA: Arsenals nio sämsta värvningar under Arsene Wenger

Nio värdelösa värvningar av Arsene Wenger

Det fanns en tid då Arsene Wenger var kungen på transfermarknaden. Under den första tiden som fransmannen satt vid styret i Arsenal så kunde klubben attrahera till sig stora spelare, som till exempel Nicolas Anelka, Patrick Vieira, Emmanuel Petit, Freddie Ljungberg, Sol Campbell, Cesc Fabregas och Robin van Persie, alla för summor under 5 miljoner pund. Sedan var spelare som Thierry Henry och Robert Pires något dyrare, men det betalade de snabbt tillbaka i resultat och båda kom att bli ikoner, först på Highbury och sedan på Emirates. Även senare i den moderna eran har Wenger gjort ett par toppvärvningar i form av Mesut Özil, Alexis Sanchez och Petr Cech, och Granit Xhaka kan komma att bli en spelare att addera till den listan.

Nio riktigt dåliga värvningar av Arsene Wenger

Men även om Wengers lista på lyckade transfers är lång, har han fortfarande en förmåga att lyckas finna de mindre bra spelarna också och göra köp som kan ifrågsättas. Innan vi går vidare vill vi på Silly Season Sverige passa på att tipsa om ett par av våra andra listor vi har gjort, till exempel Real Madrids tio bästa värvningar genom historien, tio filosofer inom toppfotbollen och fem saker du inte visste om Paul Pogba, innan vi nu går vidare på Arsenals nio sämsta värvningar under Arsene Wenger.

9. Kim Källström

LISTA: Arsenals nio sämsta värvningar under Arsene Wenger

Kim Källström kom till Arsenal på lån under andra halvan av säsongen 2013/2014, trots att han var skadad och Wenger skall ha sagt: ”Transferfönstret stänger om ett par timmar. Det är omöjligt att hitta en ersättare. Antingen tar jag dig eller ingen.”. På grund av problem med ryggen kunde Källström spela först i mars och sammanlagt blev det fyra matcher, tre som inhoppare, innan han återvände till Sparta Moskva.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply