bet365

LISTA: Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang? Arsenal tidigares skyttekung Pierre-Emerick Aubameyang har var tidigare etablerat som en av Europas hetaste anfallare. Efter att ha slagit igenom i Dortmund blev det sommaren 2018 en flytt till Arsenal. TIllsammans med Alexandre Lacazette var ’Auba’ en av de viktigaste spelarna när det kommer till anfallet. Aubameyang köptes in för att göra mål. Han gav verkligen gett värde för pengarna som Gunners betalade. Gabonesen hade många duktiga spelare runt omkring sig. Speciellt Mesut Özil som hade en otrolig passningsfot. Tysken stod stått för flera fina assister till ’Auba’ under tiden tillsammans på Emirates Stadium. Anfallsstjärnan skulle ersättas i Dortmund av bland annat Alexander Isak. Det har dock inte gått som Dortmund hoppats på. Istället har de tagit in andra namn. Efter en trög start för Aubameyang hos The Gunners hittade han tillslut rätt. I den här listan går vi igenom tio saker du inte hade koll på om Pierre-Emerick Aubameyang. SE & SPELA PÅ FOTBOLL LIVE =>

Saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

Fakta om Pierre-Emerick Aubameyang

Saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang? Det finns nästan hur mycket som helst att veta om dagens fotbollsstjärnor. Allt från tidigare klubbar, intressen och livstil finns bland de saker som många letar efter. Det är oklart att veta vad exakt alla fans letar efter. På denna lista hittar du dock det mest intressanta och roligaste om storstjärnan. Man vet aldrig vilken info och vilka uppgifter som dyker upp för varje spelare. Vi slutar aldrig överraskas kring vissa saker som dyker upp kring dagens fotbollsstjärnor. Nu är det dags att gå igenom saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Tio saker du inte visste om Marco Reus, världens snabbaste fotbollsspelare och tio anledningar att älska John Guidetti. Men först ska vi gå igenom tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang.

10. Snabbare än Usain Bolt

LISTA: Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyangs absolut största styrka är hans snabbhet. Den tyska tidningen Bild konstaterade år 2013 att Borussia Dortmund hade värvat ligans snabbaste spelare någonsin. På 30 meter har han dessutom en snabbare accelerationsförmåga i jämförelse med världens snabbaste man, Usain Bolt. Bolt springer 30 meter på 3,78 sekunder, Aubameyang? Han springer 3,70 blankt. Dock får man ta hänsyn till att Bolt vanligtvis löper 100 meter, men det går inte att förbise ”Aubas” enorma speed.

Snabbheten har varit viktigt för ’Auba’ och hans fotbollskarriär. Det har hjälp honom oändligt många gånger både i Dortmund och nu i Arsenal.

9. Saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang – Spelade i kristaller

Aubameyang är en stilikon för många både när det gäller kläder och frisyrer. När han spelade för Saint-Etienne hade han på sig ett par fotbollsskor med Swarovski-kristaller på som väckte stor uppmärksamhet i en match mot Lyon. Skorna inkluderade även hans namn, tröjnummer och klubbnamn.

Frågan är om Unai Emery tillät detta i Arsenal?

8. Förste gabonesen i Tyskland

Aubameyang blev den förste spelaren från Gabon att debutera i Bundesliga, och det blev en succé direkt för anfallaren. Den 10 augusti 2013 gjorde han debut för Borussia Dortmund i en match mot Augsburg där han gjorde hattrick i sin första match.

Många höjde även på ögonbrynen då han valde att spela för Gabon. Alternativet fanns även att representera Frankrike men tillsltut föll valet på Gabon istället.

7. Landets första OS-mål

LISTA: Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

Under OS i London 2012 gjorde Aubameyang det enda målet i den första matchen mot Schweiz. Målet blev Gabons första någonsin i mästerskapet. Det var verkligen rätt spelare att göra det. Detta med tanke på att han är den bästa spelaren som landet någonsin haft.

6. Spektakulära målfiranden

Aubameyang har fått mycket uppmärksamhet för sina spektakulära målfiranden. Kreativiteten har flödat, där både Batman– och Spiderman-masker har prytt anfallaren. Oftast gör han en volt efter hans mål, som nu riskerar att förbjudas på grund av den höga skaderisken.

5. Fotboll i blodet

Fotbollen har verkligen gått i arv hos familjen Aubameyang. Hans far är en gammal landslagsman för Gabon och har dessutom spelat för ett antal topplag i Frankrike. Hans bröder Willy och Catalina är också oerhört talangfulla inom fotbollen. Det är dock Pierre-Emerick som är den bästa av syskonen i familjen.

4. Före detta Milanspelare

Vad många inte vet är att Aubameyangs proffskarriär började i AC Milan. Anfallaren hade det därmed svårt att ta utmana om en plats och lånades därför ut till flera franska klubbar innan han köptes av Saint-Etienne år 2012. Hans bröder har också spelat i Milan tidigare.

Vid flera tillfällen har Milan försökt hämta tillbaka spelaren. Inte minst under 2017 och 2019 då de svartröda ville storsatsa och ta sig tillbaka till Champions League.

Fakta om Pierre-Emerick Aubameyang

3. Saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang – Bäst i Afrika

2017 blev han utnämnd till ”African footballer of the year” – bäste fotbollsspelaren i Afrika efter sina individuella framgångar i Dortmund och Gabon. Andra namn som finns med är bland annat Mohamed Salah och Thomas Partey. Han har varit med på podiet vid fyra tillfällen, detta mellan 2014 och 2018. Numera har konkurrensen dock blivit hårdare samtidigt som anfallaren gått upp och ner i sina prestationer både i Arsenal och i landslaget.

2. Vänskapen med Marco Reus

Hans vänskap med Marco Reus har verkligen vuxit sig stark under deras gemensamma tid i Borussia Dortmund. Radarparet kallades ”Reubameyang” för många. Numera spelar de dock inte tillsammans då Auba valde att lämna för spel i Arsenal. Marco Reus stannade istället i den gulsvarta klubben.

1. Gör sin bit för välgörenhet

Precis som många andra fotbollsspelare är ”Auba” aktiv inom välgörenhet. För ett tag sedan ställde han upp i en match mellan Saint-Etiennes tidigare och nuvarande stjärnor och Ronaldo-Zidane XI. Borussia Dortmund-spelaren tog inte matchen på något enkelt sätt utan hoppade in i den 63:e minuten och stod för ett hattrick.

Detta var alltså vår lista med saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang. Ta gärna en titt på några flera av listorna som finns på listen. Vill du se någon lista som vi inte har? hör gärna av dig till oss!

Fakta om Pierre-Emerick Aubameyang

Fler listor på Silly Season Sverige

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply