LISTA: Arsenals sämsta värvningar under Arsene Wenger

Nio värdelösa värvningar av Arsene Wenger

Tog han in Arsenals sämsta värvningar? Det fanns en tid då Arsene Wenger var kungen på transfermarknaden. Under den första tiden som fransmannen satt vid styret i Arsenal så kunde klubben attrahera till sig stora spelare, som till exempel Nicolas Anelka, Patrick Vieira, Emmanuel Petit, Freddie Ljungberg, Sol Campbell, Cesc Fabregas och Robin van Persie, alla för summor under 5 miljoner pund. Sedan var spelare som Thierry Henry och Robert Pires något dyrare, men det betalade de snabbt tillbaka i resultat och båda kom att bli ikoner, först på Highbury och sedan på Emirates. Även senare i den moderna eran har Wenger gjort ett par toppvärvningar i form av Mesut Özil, Alexis Sanchez och Petr Cech, och Granit Xhaka kan komma att bli en spelare att addera till den listan. Se och spela på fotboll live =>

Nio värdelösa värvningar av Arsene Wenger

Arsenals sämsta värvningar av Arsene Wenger

Arsenals sämsta värvningar? Men även om Wengers lista på lyckade transfers är lång, har han fortfarande en förmåga att lyckas finna de mindre bra spelarna också och göra köp som kan ifrågsättas. Innan vi går vidare vill vi på Silly Season Sverige passa på att tipsa om ett par av våra andra listor vi har gjort, till exempel Real Madrids tio bästa värvningar genom historien, tio filosofer inom toppfotbollen och fem saker du inte visste om Paul Pogba, innan vi nu går vidare på Arsenals nio sämsta värvningar under Arsene Wenger.

9. Kim Källström är en av Arsenals sämsta värvningar under Wenger

Arsenals nio sämsta värvningar under Arsene Wenger

Kim Källström kom till Arsenal på lån under andra halvan av säsongen 2013/2014, trots att han var skadad och Wenger skall ha sagt: ”Transferfönstret stänger om ett par timmar. Det är omöjligt att hitta en ersättare. Antingen tar jag dig eller ingen.”. På grund av problem med ryggen kunde Källström spela först i mars och sammanlagt blev det fyra matcher, tre som inhoppare, innan han återvände till Sparta Moskva.

8. Emiliano Viviano är en av Wengers sämsta värvningar i Arsenal

Viviano kom till Londonklubben på ett ettårslån från italienska Palermo, men lyckades med att inte göra ett endaste intryck. Han värvades in för att ge konkurrens åt dåvarande förstemålvakten Wojciech Szczęsny, men fann sig själv vara tredjvalet, bakom Lukasz Fabianski och återvände till Palermo efter ett år utan att ha spelat en enda match.

7. Park Chu-young är en av Arsenals sämsta värvningar under Wenger

Enligt historierna så skall Park Chu-young ha lämnat ett hotell under förklädnad, där det var meningen att han skulle ha en medicinsk undersökning för Lille, efter att han hört om Arsenals intresse för honom. Ett beslut han kanske ångrar idag. Under sina tre år i klubben fick han enbart spela sju stycken matcher, varav en var i Premier League. Därefter lämnade han Europa för att representera Al-Shabab i Saudiarabien och FC Seoul.

6. Wellington Silva är en av Wengers sämsta värvningar i Arsenal

Även om han inte fick arbetstillstånd i England var Arsenal envisa och ville värva den unge anfallaren Silva. Han värvades in, bara för att direkt lånas ut till Levante i Spanien, den första av många utlåningar som komma skulle. I somras lämnade han Londonklubben utan att ha spelat en enda match för dem.

Nio värdelösa värvningar av Arsene Wenger

5. Amaury Bischoff är en av Wengers sämsta värvningar i Arsenal

Vd 21 års ålder hade Bischoff enbart gjort en match för Werder Bremens seniorlag under tre år, ändå skulle Arsenal värva honom. Bischoff var inte av det rätta virket och spelad enbart fyra matcher för klubben innan han gick vidare till Academica Coimbra efter enbart ett år och numera representerar han Preussen Münster i en tysk mindre liga.

4. Mikael Silvestre är en av Wengers sämsta värvningar i Arsenal

Silvestre hade tjänat under Sir Alex Ferguson i Manchester United och gjort det bra, men det borde ha sagt någonting om värvningen när han lät honom gå till en av sina titelrivaler. Fransmannen var sedaan länge förbi sitt bäst-före datum och efter enbart ett år i klubben blev han ivägskeppad och utbytt mot Thomas Vermaelen.

3. Lassana Diarra är en av Arsenals sämsta värvningar under Wenger

När det handlar om förmåga är Diarra förmodligen den bäste spelaren på den här listan, men av någon anledning bestämde sig Wenger för att inte utnyttja honom tillräckligt mycket. Efter enbart ett antal månader fick han lov att lämna, och gjorde så, för Portsmouth, där han presterade så bra att han fick till en riktigt stor flytt till Real Madrid därefter.

2. Junichi Inamoto är Wengers näst sämsta värvning i Arsenal

Värvningen kan ses på som Wengers första dipp in i den japanska marknaden, eller som ett sätt att öka försäljningen av tröjor på. Inamoto fick i vilket fall ingen speltid och lämnade klubben utan att ha spelat en enda match för dem. Desto bättre gick det dock för japanen i Fulham och West Brom.

1. Nelson Vivas är Wengers sämsta värvning i Arsenal

Efter Lee Dixon, som kanske inte var den coolaste försvararen, men som bidrog med sin uthållighet och sin konsekventa form, var värvningen av Vivas mycket märklig. Argentinaren var småväxt och inte direkt anpassad för det engelska spelet. Efter ett par matcher skickades han på lån till Celta Vigo och försvann sedan tyst ut genom bakdörren.

Detta var spelare på listan över Arsenals sämsta värvningar under Arsene Wenger. Saknar du någon?

Nio värdelösa värvningar av Arsene Wenger

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply