Varför Cristiano Ronaldo är bättre än Lionel Messi!

Varför Ronaldo är bättre än Messi? Messi vs Ronaldo – vem är bäst?

Vem är bäst Ronald eller Messi? Här får du svar på varför Ronaldo är bättre än Messi. El Clasico närmar sig och på söndagen den 21 april avgörs det vem som vinner säsongens andra liga-clasico för säsongen. Trots att varken Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo längre spelar i Barcelona eller Real Madrid så vill många inför El Clasico veta vem som är bäst av Ronaldo och Messi. Vem som är bäst av spelarna är den eviga frågan som återkommer varje gång det är dags för El Clasico. Här tänkte vi gå igenom varför Ronaldo är bättre än Messi. Se och spela på El Clasico =>

Varför Ronaldo är bättre än Messi? Messi vs Ronaldo - vem är bäst?

Så varför är Ronaldo är bättre än Messi?

Här går vi igenom några saker som vi anser gör att Ronaldo är bättre än Messi. Dock är det inte ett svar på frågan: Messi vs Ronaldo  –  vem är bäst av Ronaldo och Lionel Messi. Där kan du även se ifall Ronaldo har gjort fler mål än Messi. Som vanligt går det att vrida och vända på både siffror och argument – men här är fem anledningar till portugisens fördel framför argentinaren. Nu går vi igenom varför Ronaldo är bättre än Messi av helt andra anledningar än de vanliga såsom antal mål och titlar.

1. Ronaldo gör fler viktiga mål för landslaget än Messi

Messi blir allt bättre och bättre i Argentinas landslag men han gör fortfarande inte de där viktiga målen som krävs för framgång. De blåvita har haltat fram i VM-kvalet och i de stora turneringarna har inte Messi varit bäst när det väl gäller, till exempel i VM-finalen 2014.

Ronaldo har både gjort fler mål och har ett bättre målsnitt än Messi.

Lionel Messi: 31 mål på 76 tävlingslandskamper (0,41 mål per match)

Cristiano Ronaldo: 56 mål på 94 tävlingslandskamper (0,60 mål per match)

2. Ronaldo är bättre än Messi på huvudet

Cristiano Ronaldo är en fantastisk huvudspelare och har gjort flera viktiga mål med pannan. Portugisen har en bättre spänst och är längre, vilket gör det lättare för honom i luftrummet.

Totalt har Ronaldo gjort drygt 60 mål på nick, samtidigt som Messi gjort drygt 15, detta enligt Sportsbreak.

3. Ronaldo är bättre än Messi på frisparkar

Cristiano Ronaldo har under sin karriär gjort fler frisparksmål än Messi. De båda har lite olika tekniker där Messi ofta skruvar sin träffar medan Ronaldo får till en otäck bollbana där bollen vobblar.

4. Ronaldo har roligare målfiranden än Messi

När de gör mål har de alltid en målgest de gör, dock varierar Cristiano Ronaldo lite mer och har roligare målfiranden. För tittaren är det kanske mer spännande att se CR7s firande men då Messi dedikerar sina mål till sin farmor som introducerade honom till fotbollen handlar argentinarens firande mer om respekt.

Men Ronaldo är mer lurig, oberäknelig och kommer hela tiden med överraskningar. Som i Champions League-finalen mot Atlético Madrid.

5. Ronaldo är snabbare än Messi

Cristiano är snabbare än Messi när det kommer till längre sträckor. Dock är Messi mer explosiv på små ytor.

Enligt Daily Mail har Lionel Messi en topphastighet på 33,9km/h vilket är väldigt snabbt, dock är han bakom Cristiano Ronaldo som har en topphastighet på 39,2km/h.

Nästa El Clasico på TV, tid och kanal

På söndag den 21 april 2024 smäller El Clasico och av Viasats kanaler samt Viaplay kommer att sända matchen med start klockan 20:00, avspark 20:45. Du kan se El Clasico på Viasats streamingtjänst Viaplay. Du kan även se El Clasico gratis på Unibet TV!

Se El Clasico TV-kanal, El Clasico live stream gratis, Real Madrid vs FC Barcelona TV och Real Madrid Barcelona live stream och Silly Season för mer information om vart du kan se El Clasico söndagen den 21 april 2024 på TV och gratis via live stream.

Mer info om El Clasico

El Clasico statistik – vem är bäst Barcelona eller Real Madrid?
El Clasico senaste möten & resultat
LISTA: Mesta målskyttarna i El Clasico
Startelvan till Real Madrid – FC Barcelona
– Nio världsklasspelare Real Madrid och Barcelona kämpat om
– Sämsta El Clasico-elvan någonsin

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply