Lista: 10 stjärnorna som tjänar bäst i Kina

10 stjärnorna som tjänar bäst i kinesiska ligan

Vilka tjänar bäst i Kina? Fotbollspelare med högst lön i Kina? Stjärnornas lön i Kina? Löner Kina? Löner kinesiska ligan? Chinese Super League löner? Högst lön i Kina? Bäst lön i Kina? Kina har tagit över fotbollsmarknaden den här vintern. De kinesiska klubbarna värvade rejält under Europas januarifönster, framför tappade Premier League flera tunga spelare, bland annat Oscar, som gick från Chelsea till Chinese Super League.

Det handlar dock inte om att de engelska storklubbarna som Liverpool och Arsenal inte kan erbjuda sina spelare bra löner och förutsättningar, däremot har de svårt att konkurrera med de enorma löner som kan erbjudas i den asiatiska stormakten. De har några av de absolut högsta lönerna, något som gör att vissa spelare väljer bort de fotbollsmässigt bättre ligorna för att göra plånboken större i Kina.

Det har i sin tur lett till att det kinesiska fotbollsförbundet tvingats göra om reglerna gällande utländska spelarna i de kinesiska klubbarnas trupper. Nu får klubbarna i Chinese Super League max ha fem spelare i truppen totalt, varav tre stycken får inkluderas i lagens 17-mannatrupper. Av dessa får samtliga starta, men då måste laget samtidigt ha med två spelare under 18 år i truppen, och av dessa måste en starta.

Dock har inte förändringarna hindrat de kinesiska klubbarna från att fortsätta värva spelare från de toppeuropeiska ligorna. Kina fortsätter fylla på med både unga, gamla och lovande spelare. Vilka är då de som tjänar bäst i den kinesiska ligan? Det tar vi och reder ut i dagens lista.

Stjärnorna med högst lön i Chinese Super League

Idag går vi igenom de spelare som lämnat toppligorna för att spela i den kinesiska ligan. Igår gick vi igenom vilka domare som tjänar bäst i Premier League, idag är turen kommer till att syna vilka spelare i Chinese Super League som tjänar bäst. Är de oväntade namn och var har det spelat innan? Vi ger dig allt du behöver veta!

10. Alex Teixeira, Jiangsu Suning, 1,6 miljoner i veckan

Lista 10 stjärnorna som tjänar bäst i Kina

Alex Teixeira gjorde sex säsonger i Shaktar Donetsk och blev kritiserad för att välja de ukrainska pengarna före bättre ligor i Spanien eller England. Vad tycker då kritikerna om det här? Som 27-åring, med många år kvar av karriären, har brassen valt att gå till Kina. Men för 1,6 miljoner i veckan är det kanske värt det?

9. Gervinho, Hebei Fortune, 1,7 miljoner i veckan

Lista 10 stjärnorna som tjänar bäst i Kina

Roma köpte Gervinho från Arsenal för 60 miljoner kronor och sålde honom till Hebei Fortune för över 160 miljoner. Hans lön? 1,7 miljoner kronor i veckan. Hans tid i de toppeuropeiska ligorna må vara över, men än kan anfallaren tjäna skapliga pengar.

Sidor: 1 2 3 4 5

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply