LISTA: Talangerna som försvann – 10 talanger i fotboll som försvann!

Talangerna som försvann – största talangerna som aldrig blommade ut!

Vilka är de största talangerna som aldrig blev något och försvann? Vilka talanger finns det som aldrig blev något i fotboll? Det finns många talanger som aldrig blommade ut och uppnådde sin potential inom fotbollen. Alla heta talanger behöver nödvändigtvis inte lyckas på seniornivå. En del talanger blommar ut och blir världens främsta spelare, medan vissa faller och aldrig egentligen lyckas – men vissa faller hårdare än andra. Se och spela på fotboll live =>

Silly Season Sverige har sammanställt en lista med supertalanger som aldrig lyckades, utan utgör några av de fotbollstalanger som försvann från fotbollen. Dessa talanger var exceptionellt lovande spelare en gång i tiden, men det som gör dessa före detta supertalanger så intressanta är det faktum att man inte ens lyckas ta sig till de fina ligorna, utan har fått spela i lägre divisioner och i bortglömda fotbollsländer – ibland en fruktansvärd kombination av båda. Talangflopparna på denna lista rangordnas inte, utan radas upp utan någon specifik ordning.

talangerna som försvann

Största talangerna som försvann

10 dyraste tonåringarna, dyraste östeuropeiska spelarna och givetvis den första artikeln i serien talanger som aldrig blev något är alla intressanta listor här på Silly Season Sverige, vars syfte alla är att du ska kunna imponera på dina polare med dina nyfunna nördkunskaper om fotbollens mest häpnadsväckande fakta. Det finns även många fler listor här.

1. Denilson

Vi börjar lite lätt med en spelare som trots allt gjorde omkring 200 matcher för Real Betis, men det skulle ju bli så mycket mer än så. Denilson tippades bli världens bästa spelare, och Betis slog Barcelona när båda jagade spelaren med sitt världsrekordbud på 30 miljoner euro.

Det blev aldrig bättre än Betis, utan efter en kort sejour i Bordeuax harvade han omkring i många okända klubbar och ligor – vad sägs om att spela i Hai Phong FC i Vietnam?

2. Tony Flygare

En annan talang på vår lista med talangerna som försvann är Tony Flygare. Han har släppt en bok som tituleras ”En gång i tiden var jag större än Zlatan”, och det stämmer att han var det. De flesta var eniga om att Tony Flygare var den hetare talangen av han och Zlatan Ibrahimovic, och det var Flygare som fick fler chanser i A-laget.

Sedan brände han en straff som ledde till att Malmö flyttades ner till Superettan, och då tappade Flygare all sin potential. Han fick spela med juniorlaget istället och se på när ”Ibra” slog igenom i hans ställe.

3. Christopher Wreh

Tänk på en liberiansk fotbollsspelare vars efternamn börjar på W – nej inte George Weah, men du var ganska nära, i alla fall i vissa aspekter. Christopher Wreh var nämligen Weahs kusin, men han var inte i närheten av att bli lika bra som sin släkting. En 22-årig Wreh hade gjort succé i Guingamp i Ligue 1 när han handplockades av Arsène Wenger till Arsenal, men succén i England uteblev totalt.

Han lånades ut till lag som AEK AthenBirmingham City och Den Bosch i både kronologisk och fallande ordning, för att han sedan flyttade till Al-Hilal som 25-åring. Han avslutade sin karriär i Perseman Manokwari i Indonesien.

4. Goran Slavkovski

Från Malmö FF till Inter till division 6 – ja ni hör ju hur Goran Slavkovskis karriär utvecklade sig. Han blev Inters yngsta spelare när hans om 17-åring fick hoppa in i en Serie A-match mot Siena, men mer speltid än så blev det inte. Han hade öst in mål i MFF:s juniorlag innan han värvades till Inter, men istället en misslyckad utlåning till Sheffield Wednesday, där det blev hela 0 matcher för hans del.

Han gick sedan till Bochums reservlag där det blev åtta matcher och ett mål. Därefter var det spel i division 2-laget Limhamn-Bunkeflo och sedan 2013 i division 6-laget KSF Makedonija. Glömde jag säga att han fortfarande bara är 26 år gammal?

talanger som försvann och aldrig blev något

5. Tonton Zola Moukoko

Tonton Zola Moukoko är ett namn som är väl igenkänt, då han inte bara var en av världens högst ansedda talanger i verkligheten, utan även i datorspelens värld. ”The Tonton” blev nämligen bäst i världen (och det är ingen överdrift) i Championship Manager, spelserien som nu är känd som Football Manager.

När han tillhörde Derby County var han en väldigt stor talang som fälldes av den hårda press som sattes på honom efter spelet. ”Jag fick tag på en kopia av spelet, och det stämde vad alla sa, jag blev verkligen sjukt bra” sa han själv i en intervju med Offside, men sjukt bra blev han tyvärr inte på riktigt. Nu spelar han i IFK Lidingö.

6. Eric Djemba-Djemba

Den näst största talangen på vår lista med talangerna som försvann är Eric Djemba-Djemba. Han gjorde vid en ung ålder succé i franska högstaligan Ligue 1 med sitt Nantes, och för det belönades han med en flytt till Manchester United. Där blev det aldrig någon succé, då det bara blev 20 ligamatcher för laget. Sedan dess har han varit i länder som Qatar, Indien och numera Indonesien och spelar.

7. Anthony Vanden Borre

Den största talangen på vår lista med talangerna som försvann är Anthony Vanden Borre. Att han aldrig blev ”något” är väl att ta i, men med tanke på vilken potential han hade borde han ha nått längre i sin karriär. Han slog igenom med dunder och brak i Anderlecht, och på den tiden ansågs han vara mer talangfull än lagkamraten Vincent Kompany. Då fick han en flytt till Fiorentina, där han floppade totalt och såldes för en billig peng till Genoa.

Inte heller där lyckades han och då lånades han ut till Portsmouth där han var starkt bidragande till att laget flyttades ned. Han köptes aldrig loss av ”Pompey” då han var ”för fet” och nu är han tillbaka och värmer bänken periodvis i Anderlecht. I Champions League lyckades han dock göra två mål mot Arsenal i fjol.

talanger som försvann och aldrig blev något

Fler populära listor:

Detta var samtliga spelare på listan över talanger som försvann. Kolla gärna in några fler av våra listor på siten här nedan. Se och spela på fotboll live =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply