LISTA: 10 talanger som aldrig blev något

LISTA- 10 talanger som aldrig blev något

Talanger som aldrig blev något

Talanger som aldrig blev något? Vilka talanger finns det som aldrig blev något? Det är ett välkänt faktum att inte alla fotbollstalanger faktiskt lyckas när det gäller att slå igenom på A-lagsnivå, men vissa faller hårdare än andra. Silly Season Sverige har sammanställt en lista med supertalanger som aldrig lyckades blomma ut, utan utgör några av de fotbollstalanger som försvann från fotbollen.

Dessa talanger på denna lista var inte vilka talanger som helst, utan samtliga förväntades bli några av världens bästa fotbollsspelare, men faktumet är att de flesta av dessa inte ens lyckades nå fotbollens finrum, utan har fått harva omkring i lägre divisioner och i bortglömda ligor. Talangflopparna på denna lista rangordnas inte, utan radas upp utan någon specifik ordning.

Svenska fotbollstalanger som aldrig blev något? Ja, det finns även några svenska fotbollstalanger som försvann och aldrig blev något. Några av dessa hittar du nedan.

Talanger som misslyckats

Talanger som aldrig blev något? De mest avskydda lagen i Premier League och Manchester Uniteds 10 värsta värvningar någonsin är tre omtyckta listor här på Silly Season Sverige. Spetsa dina kunskaper om fotbollens absoluta nördfakta med dessa och många andra listor här.

1. Talanger som aldrig blev något – Freddy Adu

LISTA: 10 talanger som aldrig blev något

Freddy Adu var nog fotbollens allra hetaste talang när han slog igenom på ungdomsnivå i de amerikanska landslagen. Han fick sitt första proffskontrakt som 14-åring (!) och gjorde mål i ligan kort därpå för DC United. Nu spelar han för Tampa Bay Rowdies efter att ha varit i finska KuPS en kort sejour, där de fler matcher i reservlaget i tredjedivisionen än för A-laget.

Han är den första spelaren på vår lista över talanger som aldrig blev något.

2. Kerlon

Minns ni Kerlon? Inte? Det kanske inte är så underligt ändå, med tanke på vilken riktning hans lovande karriär tog. Han var en av Brasiliens hetaste talanger 2008, mycket tack vare sina underliga men imponerande dribblingar, där han sprang förbi motståndarnas försvarare medan han duttade bollen med huvudet. Han värvades till Inter, där han inte spelade en enda sekund. Han lånades ut till flera klubbar innan han skeppades iväg till Fujieda MYFC i den japanska tredjedivisionen. Det har lett till att han nu har gått i pension som 27-åring.

3. Francis Jeffers

Det var sommaren 2001, och Arsenal hade precis värvat Francis Jeffers för 8 miljoner pund, en av klubbens då dyraste nyförvärv någonsin. Fansen var lyriska, men det var innan man visste att han var klippt värdelös. Efter fyra mål i klubben fick han lämna, och sedan har han spelat för 10 olika klubbar. Hur många mål har han gjort sedan dess? 19. Och då har jag inte nämnt att han var Englands hetaste anfallstalang.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply