Sveriges bästa damfotbollsspelare 2016

Sveriges bästa damfotbollsspelare 2016

Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare

Damernas fotbollsår 2015 präglades av ett OS i Brasilien, där Tyskland besegrade Sverige med 2-1 efter en tuff final. Men hur många av dessa spelarna tar sig in på listan över Sveriges bästa damspelare säsongen 2016? I fjol var det målvakten Hedvig Lindahl som fick ta emot priset, Diamantbollen 2015, som bästa damfotbollsspelare 2015, men är hon en av Sveriges bästa fotbollsspelare just nu? Kommer hon att få ta emot priset igen, Diamantbollen 2016, som bästa damfotbollsspelare 2016?

Sveriges bästa fotbollsspelare 2016 damer

Pris för bästa nykomling fick unga talangen Stina Blackstenius och priset som damallsvenskans mest värdefulla spelare fick Pernille Harder. Efter en rafflande OS-final där Sveriges bästa damfotbollsspelare stångade sig blodiga mot ett starkt Tyskland är det bara att inse att Sverige har ett riktigt bra damlag och Sveriges bästa fotbollsspelare 2016.

Vilka som blir Sveriges bästa damfotbollsspelare 2016 kommer att avgöras på Fotbollsgalan 2016 den 22 november 2016. Här kan du se vilka kvinnliga spelare som blivit nominerade till Fotbollsgalans priser 2016. Du kan även få reda på vilka damfotbollsspelare som blev vinnare på Fotbollsgalan 2016!

Sveriges bästa damfotbollsspelare

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: 10 damfotbollsspelare med högst lön, Sveriges bästa herrspelare och tio klassiska ögonblick inom svensk fotboll, som en kan dyka ner i och lära sig mer om. Men först ska vi gå igenom vilka damspelare som är bäst i Sverige år 2016, vilket kan komma att bli svårt då det finns många oerhört duktiga damfotbollsspelare. Det finns även många duktiga före detta damfotbollsspelare, som har lagt skorna på hyllan men som skulle passa in i en lista över Sveriges bästa damfotbollsspelare genom tiderna. Men först, här är de tio bästa damspelarna i Sverige:

10. Fridolina Rolfö

Sveriges bästa damfotbollsspelare 2016

Fridolina Rolfö är en ung och lovande stjärna som långsamt kommer fram. Hon var en del av Pia Sundhages trupp i OS 2016 i Brasilien men skadade sig dessvärre och fick därför inte så många mästerskapsminuter. Till vardags spelar Rolfö i Linköpings FC, som nyligen vann guld, som anfallare och den blott 23-åriga strikern har framtiden för sig.

9. Malin Diaz

Sveriges bästa damfotbollsspelare 2016

Diaz är även hon en en lovande stjärna på den svenska himlen. Diaz gjorde sin debut i Damallsvenskan som 15-åring och representerade då AIK. Däreter har hon också spelat i Tyresö FF innan hon gick till sin nuvarande klubb Eskilstuna United DFF. Den unge mittfältaren har spelat en hel del under Pia Sunhage och var bland annat med när Sverige åkte till Kanada 2015 för att spela VM, men fick ingen plats i Sundhages OS-trupp 2016.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply