Sveriges bästa damfotbollsspelare – här är Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare!

är Sveriges bästa damfotbollsspelare

Sveriges bästa damfotbollsspelare – vilka svenska damfotbollsspelare är bäst?

Sveriges bästa damfotbollsspelare? Vilka är Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare? På landslagsnivå har damlandslaget fortsatt varit ett av världens bästa landslag. Svenska damfotbollsspelare är erkänt som ett av världens bästa, tack vare dess framstående prestationer i internationella turneringar. Lagets framgångar bygger på en kontinuerlig utveckling av talangfulla spelare som bidrar med teknisk skicklighet och strategisk förståelse.

Spelarna, som representerar en blandning av klubbar både i Sverige och internationellt, för med sig en mångsidighet som möjliggör en anpassningsbar spelstil. Svenska fotbollsförbundets investeringar i damfotbollen har varit avgörande för att fostra talanger och upprätthålla Sveriges position som en ledande fotbollsnation. Det svenska damlandslaget inspirerar kommande generationer med sin passion och engagemang, vilket befäster dess plats bland de bästa i världen.

En annan fråga är naturligtvis vilka av de svenska damfotbollsspelare som är Sveriges bästa damfotbollsspelare 20234. Hur många av de svenska damfotbollsspelarna kommer att ta sig in på listan över Sveriges bästa damspelare säsongen 2024? I fjol var det Elin Rubensson som fick ta emot priset, Diamantbollen 2023, som bästa damfotbollsspelare 2023, för andra gången i rad. Frågan är ifall hon är en av Sveriges bästa fotbollsspelare just nu? Kommer hon att få ta emot priset igen, Diamantbollen 2024, som bästa damfotbollsspelare 2024? Se och spela på fotboll =>

Sveriges bästa damfotbollsspelare - vilka svenska damfotbollsspelare är bäst? 

Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare? Sveriges bästa fotbollsspelare 2024 damer!

Pris för bästa nykomling fick unga talangen Stina Blackstenius och priset som damallsvenskans mest värdefulla spelare fick Anna Tamminen. Efter en rafflande säsong där Sveriges bästa damfotbollsspelare stångats med några av de bästa lagen i världen är det bara att inse att Sverige har ett riktigt bra damlag och Sveriges bästa fotbollsspelare 2024.

Vilka som blir Sveriges bästa damfotbollsspelare 2024 kommer att avgöras på Fotbollsåret i början av januari nästa år. Här kan du se vilka kvinnliga spelare som blivit nominerade till Fotbollsårets priser. Du kan även få reda på vilka damfotbollsspelare som blev vinnare på Fotbollsgalan 2024! Se och spela på fotboll live >

Sveriges bästa damfotbollsspelare

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: 10 damfotbollsspelare med högst lön och tio klassiska ögonblick inom svensk fotboll, som en kan dyka ner i och lära sig mer om. Men först ska vi gå igenom vilka damspelare som är bäst i Sverige år, vilket kan komma att bli svårt då det finns många oerhört duktiga damfotbollsspelare.

Det finns även många duktiga före detta damfotbollsspelare, som har lagt skorna på hyllan men som skulle passa in i en lista över Sveriges bästa damfotbollsspelare genom tiderna. Men först, här är de tio bästa damspelarna i Sverige:

10. Malin Diaz är en av de svenska damfotbollsspelare som anses vara en av bästa

Diaz är även hon en en lovande stjärna på den svenska himlen. Diaz gjorde sin debut i Damallsvenskan som 15-åring och representerade då AIK. Därefter har hon också spelat i Tyresö FF innan hon gick till sin nuvarande klubb Eskilstuna United DFF. Den unge mittfältaren har spelat en hel del under Pia Sunhage och var bland annat med när Sverige åkte till Kanada 2015 för att spela VM, men fick ingen plats i Sundhages OS-trupp 2016.

9. Sofia Jakobsson är en annan av de svenska damfotbollsspelare som anses vara en av bästa

Jakobsson inledde sin karriär i Östers IF innan hon gick till de då regerande mästarna Umeå IK som under den tiden var överlägset bäst i Damallsvenskan. Därefter spelade hon för ryska WFC Rossiyanka, engelska Chelsea Ladies och tyska BV Clopppenburg innan hon hamnade i franska Montpellier där hon spelar sedan två år tillbaka. Anfallaren har spelat i dt svenska landslaget sedan 2011 och har varit med under diverse mästerskap, det mest minnesvärda är väl kanske OS-silvret i Rio de Janeiro 2016.

8. Caroline Seger är en av de bästa svenska damfotbollsspelarna

Caroline Seger är en ikonisk spelare i det svenska landslaget som har varit med under en lång tid och hjälpt till att ta den svenska damfotbollen dit den är idag. Hon började spela i Linköpings FC, därefter två sejourer i USA innan hon återvände till Sverige och dåvarande LdB FC Malmö, Tyresö FF, därefter Paris Saint-Germain och nu sedan 2016 Olympique Lyon. Den 31-årige mittfältaren har även representerat Sverige på landslagsnivå sedan 2005 och Seger har varit ett stort inflytande. Hon var en självklar del av Sundhages OS-trupp och med sin erfarenhet och expertis ledde hon mittfältet.

7. Lisa Dahlkvist är en annan av de bästa svenska damfotbollsspelarna

Lisa Dahlkvist blev stor straffhjälte i OS i Brasilien tidigare i somras, inte bara en utan två gånger när hon fick sätta de båda avgörande straffarna som tog Sverige vidare till den slutliga OS-finalen. Karriären började för Dahlkvist i KIF Örebro, därefter gick hon till Umeå IK, Kopparbergs/Göteborgs FC, Tyresö FF, norska Avaldsnes IL, en återkomst i KIF Örebro och slutligen hamnade hon i Paris Saint-Germain, där hon fortfarande spelar. För det svenska landslaget har mittfältaren spelat sedan 2008.

6. Kosovare Asllani är en av de bästa kvinnliga svenska fotbollsspelarna

Asllani är en riktig måltjuv på anfallet och även hon en profil i Sverige som ses som en trailblazer, någon som har banat väg, för den svenska damfotbollen. På grund av sin balkanbakgrund och spelsätt har hon många gånger liknats med Zlatan Ibrahimovic. Hennes fotbollskarriär tog fart i Linkpings FC, ärefter gjorde hon ett år i Chicago Red Stars i USA, en återkomst till Linköpings FC, Kristianstads DFF, Paris Saint-Germain och slutligen Manchester City i England, som hon nyligen vann den engelska damligan med efter att de gott obesegrade en hel säsong.

Damfotbollsspelarna som är bäst i Sverige

5. Nilla Fischer är femte bästa svenska damfotbollsspelare

Fischer är en annan inspirerande fotbollsspelare som har gett mycket för den svenska damfotbollen. Mittbacken började karriären i Vittsjö GIK, därefter var det Kristianstad, LdB FC Malmö där hon tillbringade många år och även var kapten, därefter Linköpings FC och slutligen VfL Wolfsburg där Fischer fortfarande spelar. Hon har även representerat Sverige sedan 2001 i internationella sammanhang och det var faktiskt nuvarande landslagstränaren Pia Sundhage som konverterade Fischer från en defensiv mittfältare till mittback.

4. Stina Blackstenius är fjärde bästa svenska damfotbollsspelare

Blackstenius är en annan stjärna på Sveriges himmel som redan har lyckats göra sig ett namn och skaffa sig en startplats. Blackstenius är 20 år gammal och började sin karriär med lokala klubben Vadstena GIF, som spelade i division tre. Sedan 2013 spelar hon för Linköpings FC och representerar även Sverige på internationell nivå. Förra sommaren spelade hon U-19 mästerskap med Sverige och de lyckades ta hem hela turneringen, med Blackstenius som bäste målskytt på sex fullträffar. Anfallaren var även en del av Sundhages trupp för OS i Rio de Janeiro 2016 och fick även spela ett antal matcher.

3. Hedvig Lindahl är nummer 3 i listan med Sveriges bästa damfotbollsspelare

Lindahl är ytterligare en fotbollsspelare som har banat väg för många andra genom sitt spel. Den numera 33-åriga målvakten började spela i ett pojklag, men hennes karriär drog igång på riktigt när hon började spela för Malmö FF damer. Därefter spelade hon i Linköpings FC, Kopparbergs/Göteborgs FC, Kristianstads DFF innan hon 2015 beslutade sig för att flytta utomlands och ansluta till Chelsea Ladies. För det svenska landslaget har hon stått i mål sedan 2002 och hon har fått otaliga utmärkelser för sina insatser i målet. Det senaste året hade hon åkt på en del kritik, något som hon slog tillbaka mot genom att komma med en superprestation under OS i Brasilien 2016.

2. Lotta Schelin är nummer 2 i listan med Sveriges bästa damfotbollsspelare

Lotta Schelin är Sveriges bästa fotbollsspelare. Lotta Schelin är även hon en banbrytande fotbollsspelare som har slagit många rekord och som har varit aktiv under en lång tid. Schelins karriär började i Kopparbergs/Göteborg FC, som tidigare var kända som Landvetter FC, och där spelade hon ett antal år innan hon beslutade sig för att tacka ja till ett erbjudande från Olympique Lyon, ett väldigt bra beslut.

I den franska klubben blev hon deras bäste målskytt genom tiderna med 225 mål i 224 matcher. Under sina åtta år i den franska klubben blev hon fransk mästare hela åtta gånger, hon vann franska cupen fem gånger och Champions League tre gånger. Numera spelar hon för FC Rosengård (tidigare LdB Malmö) och har vunnit Diamantbollen hela fem gånger, varav fyra av dess var efter varandra.

I det svenska landslaget har Schelin representerat Sverige vid alla stora mästerskap, såväl EM som VM och OS, och fick nu senast hämta upp en silvermedalj för Sveriges insatser i Brasilien.

Lotta Schelin har fått  Diamantbollen fem gånger, vilket är fler någon annan spelare. Lotta Schelin har vunnit 2006, 2011, 2012, 2013 och 2014. Se och spela på fotboll live >

Fridolina Rolfö är Sveriges bästa damfotbollsspelare

1. Fridolina Rolfö är Sveriges bästa damfotbollsspelare

Fridolina Rolfö är en ung och lovande stjärna som långsamt kommer fram. Hon var en del av Pia Sundhages trupp i OS 2016 i Brasilien men skadade sig dessvärre och fick därför inte så många mästerskapsminuter. Fridolina Rolfö började sin karriär i Linköpings FC, som vann guld, och då var strikern blott 23-åriga hade framtiden för sig.

Sedan dess har Fridolina Rolfö spelat i FC Barcelona, ett av världens bästa klubblag, och har under 2022 års säsong tagit en fast plats i startelvan. Under den pågående säsongen har anfallaren från Kungsbacka gjort sex poäng på 10 matcher i ligan. I landslaget har Fridolina Rolfö, numera 30-år, varit en given del av den svenska truppen under Peter Gerhardsson.

Fridolina Rolfö fick Diamantbollen för andra året i rad som Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare. Fridolina Rolfö har vunnit Diamantbollen 2021 och 2022 och är en av många svenska damfotbollsspelare utomlands.

Hon är även nummer ett på listan över kända svenska damfotbollsspelare och är så klart sveriges bästa damfotbollsspelare.

Bästa damfotbollsspelare i Sverige

Mer om Sveriges bästa damfotbollsspelare

Vi har precis gått igenom Sveriges bästa damfotbollsspelare så vi rekommenderar dig att kolla in listan med världens bästa damfotbollsspelare och världens bästa fotbollsspelare på herrsidan. Se även världens bäst betalda damfotbollsspelare. Se och spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply