bet365

Vem är världens bästa fotbollsspelare? Världens bästa fotbollsspelare lista!

Världens bästa fotbollsspelare - vem är världens bästa fotbollsspelare?

Världens bästa fotbollsspelare – vem är världens bästa fotbollsspelare?

Är Messi eller Ronaldo världens bästa fotbollsspelare? När vi utforskar frågan om vem är världens bästa fotbollsspelare, dyker det upp många legendariska namn som har lämnat ett outplånligt avtryck i sportens historia. Det är en fråga som inte bara berör teknisk skicklighet och statistik utan även spelarens förmåga att inspirera, leda och transformera spel och lag.

Världens bästa fotbollsspelare genom tiderna är inte bara en titel som återspeglar en spelares prestationer på planen, utan även deras bidrag till fotbollens kultur och historia. Denna diskussion är evig och förändras med tiden, eftersom nya talanger ständigt dyker upp och utmanar de etablerade legenderna.

Vilken spelare som är världens bästa fotbollsspelare är en personlig åsikt som varierar beroende på generationer, stilpreferenser och individuella minnen från spelets vackraste ögonblick. Se och spela på fotboll =>

Världens bästa fotbollsspelare - vem är världens bästa fotbollsspelare?

Vem är världens bästa fotbollsspelare? Världens bästa fotbollsspelare lista genom tiderna!

Världens bästa fotbollsspelare genom tiderna? I denna lista kommer vi att utforska och hylla några av de mest framstående fotbollstalangerna som någonsin har beträtt planen. Från tidlösa ikoner till moderna mästare, ger vi en överblick över spelare vars exceptionella färdigheter, prestationer och bidrag till spelet har gjort dem till kandidater för titeln ”världens bästa fotbollsspelare genom tiderna”.

Det är en hyllning till de legendarer vars namn har blivit synonymt med fotbollens storhet och som fortsätter att inspirera nya generationer av spelare och fans världen över. Värt att lägga till är att spelarna inte är i rangordning vilket innebär att bara för att de är några placeringar högre eller lägre är bättre eller sämre än de andra spelarna.

20. Dennis Bergkamp är en av världens bästa fotbollsspelare

Holländaren som spenderade en stor del av sin karriär i Arsenal ses som en av de absolut bästa fotbollsspelarna i världen genom tiderna. Det är ett namn som funnits med länge och oavsett om man är Arsenalsupporter eller inte känner man till vem Bergkamp är. Det finns en staty av holländaren utanför Emirates Stadium i London, bara det visar hur stor han är för Gunners och klubbens fans.

19. Gerd Müller är en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna

Den tyske anfallaren är troligen det första namnet om tänker på när det kommer till tyska storspelare genom tiderna. ”Der Bomber” representerade Västtyskland och hade det en riktig måltjuv skulle ha, känslan och kunskapen att alltid vara på rätt plats vid rätt tillfällen för att sätta bollen i nät.

18. Thierry Henry var en av världens bästa fotbollsspelare

Fransmannen spelade likt Dennis Bergkamp stora delar av sin karriär i Arsenal där han är en av de största genom tiderna. Även han har fått en staty utanför Arsenals hemmaarena och fansen har stor respekt och mycket kärlek för Henry som kunde göra mål på alla sätt och vis, och som han gjorde det.

Världens bästa fotbollsspelare - vem är världens bästa fotbollsspelare?

Foto: Bildbyrån

17. Miroslav Klose är en av de bästa fotbollsspelarna i världen

Tysken hade en fin klubblagskarriär men han är mest känd för att alltid göra mål för Tyskland när det vankades mästerskap. Klose gjorde alltid mål oavsett om det handlade om EM eller VM. Totalt gjorde han 71 mål på 137 landskamper och är den som gjort flest mål i VM-historien. Totalt 16 mål på 24 matcher. Siffror som är helt otroliga.

16. Cristiano Ronaldo var en av världens bästa fotbollsspelare

Var ska vi börja egentligen? En av de absolut största fotbollsspelarna genom tiderna som spenderade den största delen av sin karriär i Real Madrid men även gjorde stora avtryck i Manchester United och Juventus samt för det portugisiska landslaget. Ronaldo är den spelare som gjort flest mål i EM-slutspel och i Champions League och hade otroliga siffror under sin tid på toppen. När det kommer till hur många mål Cristiano Ronaldo har gjort under sin karriär är det otroligt många. Fram tills april 2024 hade portugisen gjort otroliga 879 mål under sin karriär.

Han har vunnit Premier League, La Liga och Champions League flera gånger samt EM 2016 med sitt Portugal.

15. Lev Yashin är världens bästa målvakt genom tiderna

Han spelade hela sin karriär för Dynamo Moskva och representerade det sovjetiska landslaget under deras storhetstid. Under 50- och 60-talet var han världens absolut bästa målvakt och än idag pratas det om att Lev Yashin är den bästa målvakten genom tiderna. Priser som delas ut till årets bästa målvakt bär hans namn.

14. Marco van Basten är en av världens bästa fotbollsspelare

Den andra holländaren på listan är en av historiens bästa avslutare. Van Basten gjorde många otroliga mål under sin karriär och kommer ofta på tal när man pratar om de bästa anfallarna genom tiderna.

13. Michel Platini är en av de bästa spelarna genom tiderna

Många känner troligen igenom honom efter åren i UEFA men när det begav sig var Michel Platini en av världens bästa fotbollsspelare. Fransmannen har en lång lista med titlar och utmärkelser, precis som många andra av spelarna på listan.

12. Franz Beckenbauer är en av de största försvararna genom tiderna

Ses som en av de absolut bästa mittbackarna någonsin och är den enda försvararen på listan. Ses tillsammans med Gerd Müller som några av de bästa spelarna i Tysklands historia.

Vem är världens bästa fotbollsspelare? Världens bästa fotbollsspelare lista genom tiderna!

11. George Best är en av de bästa spelarna i historien

Gjorde majoriteten av sin karriär i Manchester United där han är en av de absolut största i klubbens historia. Han var mycket uppmärksammad för livet utanför planen och gick tragiskt bort vid 59 års ålder under 2005.

10. Garrincha

Legend i brasilianska Botafogo och en stor legendar i landslaget hittar Garrincha in på denna listan. Det enda som det kan pratas om när det kommer till honom är att han aldrig flyttade utomlands.

9. Eusebio

Han är en väldigt stor legendar i Benfica där det blev 317 mål på 301 matcher och en av de största i det portugisiska landslaget.

8. Lionel Messi är en av världens bästa spelare

Lionel Messi betraktas ofta som en av de största fotbollsspelarna genom tiderna, en titel som kommer från en kombination av hans enastående teknik, spelförståelse, och förmåga att avgöra matcher. Hans karriär har kantats av otaliga rekord och utmärkelser, vilket stärker argumentet för hans plats i fotbollshistorien.

Messi har en sällan skådad förmåga att kontrollera bollen vid sina fötter, vilket gör det nästan omöjligt för motståndare att ta bollen från honom. Hans dribblingar är konstverk i sig och har blivit ikoniska inom fotbollsvärlden. Men Messi är mer än bara en individuell talang; hans spelsinne och förmåga att se och skapa spelöppningar har varit avgörande för hans lags framgångar över åren.

Det är så att man tappar hakan när man ser hur många mål har Lionel Messi gjort under sin karriär. Se och spela på fotboll =>

Lionel Messi är en av världens bästa spelare

Foto: Bildbyrån

7. Ferenc Puskás

Ferenc Puskás är en av fotbollshistoriens mest framträdande figurer, känd för sin otroliga målfarlighet och ledarskap på planen. Han spelade för Budapest Honvéd och blev en legendar inom ungersk fotboll innan han flyttade till Spanien för att fortsätta sin karriär med Real Madrid. Där cementerade han sin status som en av de bästa anfallarna genom tiderna, och vann fem gånger den spanska ligan och tre gånger Europacupen.

Känd för sin fantastiska vänsterfot, kunde Puskás skjuta från nästan alla positioner, och hans förmåga att göra mål under kritiska situationer var oöverträffad. Hans bidrag till spelet erkänns årligen genom FIFA Puskás-priset, som tilldelas det mest spektakulära målet under året, ett passande sätt att hedra minnet av en man som gav fotbollsvärlden så många oförglömliga stunder. Puskás arv lever vidare, inte bara genom detta pris utan också genom de många minnen han skapade på fotbollsplanen.

6. Alfredo di Stefano

Alfredo Di Stéfano, född i Argentina 1926, är en av fotbollsvärldens mest legendariska figurer, vars spelkarriär sträcker sig över två kontinenter och flera av de mest framstående klubbarna under 1940-, 1950- och 1960-talen. Di Stéfano är kanske mest känd för sin tid i Real Madrid, där han spelade en central roll i klubbens fem raka segrar i Europacupen från 1956 till 1960, en bedrift som fortfarande står som ett av de mest imponerande rekorden i fotbollshistorien.

Di Stéfanos spelstil kännetecknades av hans otroliga mångsidighet; han kunde spela i nästan varje position och hade en unik förmåga att både skapa och avsluta anfall. Hans tekniska skicklighet, fysiska styrka och fotbollsintelligens gjorde honom till en förebild för efterföljande generationer av fotbollsspelare.

5. Johan Cruyff

Johan Cruyff, född i Amsterdam 1947, är en av fotbollens största ikoner, känd för sin roll både på och utanför planen. Som spelare var Cruyff synonym med ”totalfotboll”, en spelstil som revolutionerade sporten under 1970-talet. Hans intelligens, teknik och vision på planen gjorde honom till en av de mest inflytelserika spelarna i sin generation.

Cruyff började sin karriär i Ajax, där han vann tre europeiska cupmästerskap i rad (1971-1973) och flera inhemska titlar, innan han flyttade till FC Barcelona. I Barcelona blev han en kärleksfigur, inte bara för sitt sätt att spela utan också för att han hjälpte klubben att vinna La Liga för första gången på 14 år 1974.

4. Ronaldo

Ronaldo gjorde ett omedelbart intryck i Europa med sin enastående förmåga att dribbla förbi försvarare och hans kyla inför mål, vilket ledde till att han två gånger vann FIFA:s Världsspelare. Hans tid i Barcelona var särskilt anmärkningsvärd då han under säsongen 1996-1997 gjorde 47 mål på 49 matcher i alla tävlingar, ett mäktigt facit som cementerade hans status som en av de främsta anfallarna.

Trots att hans karriär präglades av allvarliga knäskador, återvände Ronaldo starkt varje gång, och hans prestationer i VM 2002, där han ledde Brasilien till deras femte titel och blev turneringens bästa målskytt, är ett testament till hans beslutsamhet och skicklighet. Hans bidrag till fotbollen har inte bara varit genom de mål han gjort utan också genom den glädje och inspiration han har gett till fans över hela världen.

3. Zinedine Zidane är nummer tre i listan med världens bästa fotbollsspelare genom tiderna

Zinedine Zidane är en av fotbollens mest eleganta och tekniskt begåvade spelare genom tiderna. Hans karriär som mittfältare kännetecknades av oöverträffad bollkontroll, vision, och förmågan att göra avgörande spel under press. Zidane lyfte flera klubblag till stora triumfer, inklusive Juventus och Real Madrid, och blev en nationalhjälte i Frankrike efter att ha spelat en avgörande roll i landets VM-seger 1998 och EM-seger år 2000.

2. Pelé är nummer 2 i listan med världens bästa fotbollsspelare genom tiderna

Pelés bidrag till fotbollen är enormt. Han är den enda spelaren som har vunnit tre FIFA-världsmästerskap (1958, 1962 och 1970), en bedrift som fortfarande står oöverträffad. Under sin karriär gjorde han över 1 000 professionella mål, vilket placerar honom bland de mest produktiva målgörarna någonsin. Pelés spelstil präglades av en enastående teknik, kreativitet och en otrolig förmåga att läsa spelet, vilket gjorde honom nästan omöjlig att försvara mot.

Diego Maradona är världens bästa fotbollsspelare genom tiderna

Foto: Bildbyrån

1. Diego Maradona är världens bästa fotbollsspelare genom tiderna

Diego Armando Maradona är en av fotbollens mest ikoniska och omtalade figurer. Maradonas karriär kännetecknas av extraordinär skicklighet, passion och kontrovers, vilket gjort honom till en legendarisk gestalt inom sporten. Som spelare var Maradona känd för sin otroliga dribblingsförmåga, vision, och förmågan att göra mål från nästan vilken position som helst på planen.

Maradona ledde Argentina till seger i Världsmästerskapet 1986 i Mexiko, en turnering där han också stod för ett av fotbollshistoriens mest berömda mål, ”Guds hand”, samt ”Århundradets mål” mot England i kvartsfinalen. Dessa ögonblick har blivit oförglömliga i fotbollens världshistoria och illustrerar både Maradonas genialitet och de kontroverser som följde honom genom hela hans karriär.

På klubbnivå hade Maradona framgångar med Boca Juniors i Argentina samt Napoli i Italien, där han är särskilt älskad. I Napoli ledde han klubben till dess första Serie A-titel 1987, en bedrift som cementerade hans status som en av de största genom tiderna. Maradonas inflytande i Napoli gick bortom fotbollsplanen; han blev en symbol för staden och dess kamp mot de norra italienska klubbarnas dominans.

Mer om världens bästa fotbollsspelare

Det finns mycket mer att läsa om på Silly Season Sverige när det kommer till fotbollshistoria och fotboll i nutid. Några av de bästa spelarna brukar även vara de bäst betalda fotbollsspelarna i världen. Där ligger Sverige och allsvenskans bäst betalda spelare en lång bit efter vilket framgår av bland annat svenskfotboll.se. Se och spela på fotboll =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply