Tio största vinsterna i El Clasico

10 största segrarna i El Clasico

Största vinsten i El Clasico? Största segrarna i El Clasico? största segrarna i El Clasico? Snart är det dags för El ClásicoReal Madrid – Barcelona som spelas i Saudiarabien då det är dags för final i den spanska supercupen. Som vanligt står mycket på spel när de här lagen möts. Det handlar ofta om mycket mer än bara fotboll på grund av det politiska läget mot  Se och spela på El Clasico live=>

största segrarna i El Clasico

Om man tittar på La Liga-tabellen blir matchen ännu mer viktig. Barcelona måste vinna för att ha chansen att utmana Real Madrid i toppen av La Liga. Det må vara ett ganska stor avstånd mellan klubbarna men är det vid något tillfälle som det går att knappa in, eller dra ifrån, så är det i samband med denna match. Faktum är att detta derby kan bli direkt avgörande då det är en av de sista omgångarna i La Liga.

För att få tiden att gå snabbare tills att El Clásico börjar har vi på Silly Season Sverige valt att skriva om 10 största segrarna i El Clasico. Här går vi igenom oväntat stora segrar under rivalmatchens historia. Vilken är egentligen den största segern i El Clásico någonsin? Det får du reda på om du läser den här listan.

10 osannolika resultat i El Clásico

Största segrarna i El Clasico? Under tidigare år har vi på Silly Season Sverige gjort flera listor om El Clásico. Vi har skrivit om den bästa El Clásico-elvan genom tidernade mesta målskyttarna i El Clásico och den sämsta El Clásico-elvan under 2000-talet. Innan ni läser de listorna ska vi först gå igenom 10 osannolika resultat i El Clásicos historia.

1. Barcelona-Real Madrid 7-0 (1913)

Barcelonas största seger mot Real Madrid kom under år 1913. I en träningsmatch besegrade katalanerna sin ärkerival med hela 7-0.

2. Real Madrid-Barcelona 8-2 (1935)

Det här är Real Madrids näst största seger mot Barcelona någonsin. Och det är den största vinsten i ett El Clásico som har spelats i La Liga.

3. Real Madrid-Barcelona 2-6 (2009)

En av Barcelonas skönaste El Clásicosegrar kom på Santiago Bernabeu under våren 2009. Thierry Henry och Lionel Messi gjorde två mål var och mittbackarna Carles Puyol och Gerard Piqué gjorde varsitt mål. Att släppa in sex mål på hemmaplan är surt. Att göra det mot största rivalerna Real Madrid är något som bara inte får hända. Många Barcelona-fans påminner fortfarande marängerna om utklassningen på sin egen hemmaplan än idag. Detta var en helt otrolig match på många sätt och vis.

Största vinsten i El Clasico

4. Real Madrid-Barcelona 5-0 (1953)

Alfredo Di StéfanoEl Clásico-debut blev en stor succé. Anfallaren gjorde två mål och Real Madrid vann med 5-0.

Efter det fortsatte succén för Di Stéfano. Spelaren vann åtta La Liga-titlar, fem Europacuptitlar och en Copa del Rey-titel under sin tid i Real. Han gjorde 216 mål på 262 La Liga-matcher för ”Los Blancos och ses som en av klubben största spelare någonsin. Se och spela på El Clasico live=>

5. Barcelona-Real Madrid 5-0 (2010)

Under hösten 2010 så knäckte Barcelona ett Real Madrid fyllt med stjärnor (bland annat Cristiano Ronaldo, Kaká, Mesut Özil och Gonzalo Higuaín). Slutresultatet blev 5-0 efter mål av XaviPedroDavid Villa (2) och Jeffrén.

Detta var en otrolig match som troligen många supportrar från båda lagen kommer ihåg än idag. Matchen som spelades på Camp Nou var ett mästerverk från Barcelonas sida.

6. Real Madrid-Barcelona 5-0 (1995)

I januari 1995 besegrade Real Madrid Barcelona med 5-0. Ett av målen gjordes av Luis Enrique. Året efter flyttade spanjoren till Barcelona. Han är därmed en av de spelare som representerat båda klubbarna.

7. Barcelona-Real Madrid 7-1 (1920)

Under år 1920 kom Barcelonas nästa största seger mot Real Madrid genom tiderna. De rödblå vann med 7-1 i en träningsmatch på Camp Nou.

8. Real Madrid-Barcelona 6-1 (1949)

I september 1949 vann Real Madrid med 6-1 hemma mot Barcelona. ”Los Blancos” gjorde tre mål i vardera halvlek och utklassade sin rival.

9. Real Madrid-Barcelona 0-5 (1974)

Det här är Barcelonas största seger på Estadio Montjuic någonsin. Under år 1974 vann katalanerna med 5-0 borta mot Real MadridJohan Cruyff var en av målskyttarna i matchen.

10. Real Madrid-Barcelona 11-1

Det här är den största segern i El Clásicos historia. Real Madrid vann med 11-1 hemma mot Barcelona Copa del Rey år 1943. Det ryktas att Francisco FrancoSpaniens dåvarande diktator, hade beordrat sina kompanjoner att hota katalanerna till att förlora, annars skulle spelarna straffas.

Största vinsten i El Clasico

Mer om största vinsterna i El Clasico

Datum och tid för El Clasico är spikat. När det kommer till Real Madrid – Barcelona på TV och vilken kanal sänder El Clasico är även det fastställt. Allt från Speltips El Clasico och odds på Real Madrid – Barcelona går att hitta på Silly Season Sverige. Vill du ha mer kött på benen kan du även kolla in statistik i El Clasico om vem är bäst av Real Madrid och Barcelona? Vi har även samlat statistik för Messi vs Ronaldo!

Vill du streama El Clasico gratis och ta reda på var man kan se El Clasico gratis live stream finns ett par alternativ När det kommer till El Clasico live stream gratis och El Clasico live streaming gratis finns det alltid någon som visar Real Madrid – Barcelona TV Kanal. Vi rekommenderar dock antingen Unibet och Bet365 för stream och spel. Eller TV4 Play för Stream i HD. där du kan se alla lagens matcher, både i La Liga och Champions League. Se och spela på El Clasico live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply