Topp 10: Bäst betalda damfotbollsspelarna med högst lön

bet365
Bäst betalda damfotbollsspelarna med högst lön

Topp 10: Bäst betalda damfotbollsspelare

Bäst betalda damfotbollsspelare 2023? Världens bästa kvinnliga fotbollsspelare tjänar ganska bra, men ligger fortfarande långt efter vad deras manliga motsvarigheter tjänar. Frågan är vilka de 10 bäst betalda damfotbollsspelarna i världen 2023?  Tidigare har vi inte avhandlat ämnet och kvinnliga fotbollsspelare och lön. Har du någonsin funderat på vilken kvinnlig fotbollsspelare som tjänar mest i världen? Finns några svenska kvinnliga fotbollsspelare med på topp 10 listan över kvinnliga fotbollsspelare som tjänar mest? Andra frågan kan vi besvara direkt. Se och spela på fotboll live =>

Dessvärre finns inga svenska kvinnliga fotbollsspelare från Sverige med på denna lista trots att kvinnliga fotbollsspelare från landslaget är några av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare.

Däremot finns några svenska damfotbollsspelare från Damallsvenskan som tillhör världseliten och finns med på denna lista. Förhoppningsvis får damfotboll i Sverige mer uppmärksamhet så att våra svenska kvinnliga fotbollsspelare får en chans att ta sig upp till eliten när det gäller lön och inkomstligor.

Bäst betalda damfotbollsspelarna med högst lön

Topp 10 bäst betalda damfotbollsspelarna i världen

Hur mycket tjänar kvinnliga fotbollsspelare? Vad tjänar damfotbollsspelare? Alltför stort fokus har legat på herrfotbollen och deras löner som uppgår till mångmiljonbelopp. Därav så tänkte kolla upp vad damfotbollsspelare tjänar på elitnivå och vilka världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelare 2023.

Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista över de 10 damspelare som tjänar mest i fotbollsyrket och har högst lön i världen. Vissa av de kvinnliga fotbollsspelarna tjänar mestadels av pengarna från genom sin lön medan andra får in pengar genom sponsoravtal.

Tidigare har vi gjort listor om bland annat spelarna med flest självmål i Premier League och de dyraste försvararna genom tiderna. Nu har alltså turen kommit till damfotbollsspelarna som tjänar mest och har högst inkomst 2023. Se och spela på fotboll live =>

10. Trinity Rodman – £228 000

Trinity Rodman som är född 2022 hittar vi på tionde plats på listan. Washington Spirit är klubbadressen för anfallaren som har en lång karriär framför sig.

9. Christine Sinclair – £308 000

Christine Sinclair är en av de bästa spelarna i Kanada och har varit länge varit en förebild i hemlandet. Hon har spelat i Portland Thorns sedan 2013. Här hittar vi henne på plats nummer nio på listan över världens bäst betalda damfotbollsspelare.

8. Wendie Renard – £318 000

Franska ikonen Wendie Renard hittar vi på plats nummer åtta på denna lista. Hon har tagit sig in på den med en lön på 318 000 pund i årslön. Renard har spelat hela sin professionella karriär i Lyon.

Högst betalda damfotbollsspelarna i världen med bäst lön

7. Amandine Henry – £320 000

Fransyskan Amadine Henry hittar vi på sjunde plats. Lönen hon får betalas ut från amerikanska Angel City dit hon flyttade efter att ha spelat i flera klubbar i sitt hemland.

6. Marta – £344 000

Marta har varit med på denna lista under många år och hon har även varit en av de bästa damfotbollsspelarna under en lång tid. Då Marta har blivit lite äldre har hon halkat ner lite på denna lista men är fortfarande är en otrolig fotbollsspelare.

5. Ada Hegerberg – £355 000

Ada Hegerberg är en av spelarna på listan som blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare. Norskan har spelat i samma klubb, Olympique Lyon, sedan 2014 där hon har en lön på 355 000 pund per år.

4. Julie Ertz – £359 000

På fjärdeplats hittar vi Julie Ertz som var ett stort namn i USAs landslag. Efter 2023 har hon dock valt att lägga skorna på hyllan efter att ha spelat sina sista matcher i Angel City FC.

Damfotbollsspelarna med högst lön i världen

3. Megan Rapinoe – £373 000

På tredje plats hittar vi Megan Rapinoe som tidigare blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare. Någon som gör det rimligt att hon är bland de som tjänar mest på denna lista.

2. Alex Morgan – £375 000

Alex Morgan är en av de mesta kända damfotbollsspelarna och hon är även den som tjänar näst mest. Efter flera olika klubbadresser i hemlandet USA blev hon 2017 utlånad till Olympique Lyon i Frankrike. Numera spelar Alex Morgan i San Diego Wave.

1. Sam Kerr – €417 000

Först på listan hittar vi australiensiskan Sam Kerr som är världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelare. Marta tjänar totalt 417 000 pund per år på att spela sin fotboll i Chelsea i England. Därför toppar hon listan över kvinnliga fotbollsspelare som har högst lön och tjänar mest i världen. Hon är för närvarande bäst betalda damfotbollsspelare 2023.

Sam Kerr är världens bäst betalda damfotbollsspelare 2023. Marta är även den stora stjärnan i det australiensiska landslaget och under året uppskattades hon vara världens mest värdefulla damfotbollsspelare.

Detta var alltså listan med de bäst betalda damfotbollsspelare. Vi har listat tio damfotbollsspelare som tjänar mest på sitt yrke. Vill du en lista om något som du tycker är intressant? låt oss veta! kommentera i fältet nedan så kanske det blir ditt förslag som vi använder oss av! Se och spela på fotboll live =>

Högst betalda damfotbollsspelarna i världen med bäst lön

Se även följande relaterade listor:

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply