bet365

Topp 10: Bäst betalda damfotbollsspelarna med högst lön

Bäst betalda damfotbollsspelarna med högst lön

Topp 10: Bäst betalda damfotbollsspelare

Bäst betalda damfotbollsspelare? Världens bästa kvinnliga fotbollsspelare tjänar ganska bra, men ligger fortfarande långt efter vad deras manliga motsvarigheter tjänar. Frågan är vilka de 10 bäst betalda damfotbollsspelarna i världen?  Tidigare har vi inte avhandlat ämnet och kvinnliga fotbollsspelare och lön. Har du någonsin funderat på vilken kvinnlig fotbollsspelare som tjänar mest i världen? Finns några svenska kvinnliga fotbollsspelare med på topp 10 listan över kvinnliga fotbollsspelare som tjänar mest? Andra frågan kan vi besvara direkt. Se och spela på fotboll live =>

Dessvärre finns inga svenska kvinnliga fotbollsspelare från Sverige med på denna lista trots att kvinnliga fotbollsspelare från landslaget är några av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare.

Däremot finns några svenska damfotbollsspelare från Damallsvenskan som tillhör världseliten och finns med på denna lista. Förhoppningsvis får damfotboll i Sverige mer uppmärksamhet så att våra svenska kvinnliga fotbollsspelare får en chans att ta sig upp till eliten när det gäller lön och inkomstligor.

Bäst betalda damfotbollsspelarna med högst lön

Topp 10 bäst betalda damfotbollsspelarna i världen

Bäst betalda damfotbollsspelare? Hur mycket tjänar kvinnliga fotbollsspelare? Vad tjänar damfotbollsspelare? Alltför stort fokus har legat på herrfotbollen och deras löner som uppgår till mångmiljonbelopp. Därav så tänkte kolla upp vad damfotbollsspelare tjänar på elitnivå och vilka världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelare 2023.

Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista över de 10 damspelare som tjänar mest i fotbollsyrket och har högst lön i världen. Vissa av de kvinnliga fotbollsspelarna tjänar mestadels av pengarna från genom sin lön medan andra får in pengar genom sponsoravtal.

Tidigare har vi gjort listor om bland annat spelarna med flest självmål i Premier League och de dyraste försvararna genom tiderna. Nu har alltså turen kommit till damfotbollsspelarna som tjänar mest och har högst inkomst. Se och spela på fotboll live =>

10. Trinity Rodman – £228 000

Trinity Rodman har snabbt blivit en av de mest ekonomiskt framgångsrika kvinnliga fotbollsspelarna globalt, vilket visar på hennes exceptionella talang och påverkan inom sporten. Hennes imponerande prestationer på planen har lett till betydande finansiella belöningar, inklusive konkurrenskraftiga löner från hennes klubb och lönsamma sponsoravtal. Denna ekonomiska framgång markerar en betydande milstolpe i erkännandet av damfotbollens värde och det framsteg som gjorts mot ekonomisk jämställdhet inom sporten.

Rodman är en lysande exempel på den nya generationens fotbollsspelare som bryter igenom traditionella barriärer och sätter nya standarder för vad kvinnliga atleter kan uppnå, både professionellt och ekonomiskt. Hennes framgång understryker sportens ökande popularitet och potentialen för kvinnliga spelare att nå nya höjder av professionell och ekonomisk erkänsla. Genom att föra fram dessa framsteg tjänar Rodman som en inspirationskälla för kommande generationer, och hon bidrar till den pågående utvecklingen mot jämställdhet och uppskattning inom kvinnlig fotboll.

Vi hittar Rodman på tionde plats på listan över världens bäst betalda damfotbollsspelarna.

9. Christine Sinclair – £308 000

Christine Sinclair är en av de bästa spelarna i Kanada och har varit länge varit en förebild i hemlandet. Hon har spelat i Portland Thorns sedan 2013. Här hittar vi henne på plats nummer nio på listan över världens bäst betalda damfotbollsspelare.

8. Wendie Renard – £318 000

Franska ikonen Wendie Renard hittar vi på plats nummer åtta på denna lista. Hon har tagit sig in på den med en lön på 318 000 pund i årslön. Renard har spelat hela sin professionella karriär i Lyon.

Högst betalda damfotbollsspelarna i världen med bäst lön

7. Amandine Henry är en av världens bäst betalda damfotbollsspelare – £320 000

Amandine Henry har etablerat sig som en av de högst avlönade damfotbollsspelarna på den globala scenen, en position som speglar hennes framstående talang och bidrag till sporten. Genom sin imponerande karriär har Henry inte bara visat prov på enastående skicklighet på fotbollsplanen utan har också dragit till sig betydande ekonomiska belöningar, inklusive attraktiva klubblöner och sponsoravtal. Denna ekonomiska framgång är ett bevis på den ökande erkänsla och värdering som kvinnlig fotboll erhåller idag.

Henry representerar framsteg inom damfotbollen, där hennes ekonomiska prestationer understryker sportens växande popularitet och de möjligheter som nu är tillgängliga för kvinnliga atleter. Hennes framgång belyser vikten av jämställdhet inom sport och den positiva utvecklingen mot lika ersättning och villkor. Som en förebild för många unga spelare visar Henry att det är möjligt att uppnå både professionell excellens och ekonomisk belöning, vilket inspirerar nästa generation att sträva efter höga mål inom damfotbollen.

6. Marta är en av världens bäst betalda damfotbollsspelare – £344 000

Marta har etablerat sig som en av de högst avlönade kvinnliga fotbollsspelarna i världen, tack vare hennes exceptionella talang och framgångar på planen. Hennes ekonomiska framgång är en kombination av sponsorkontrakt, klubblöner och andra intäkter, vilket speglar hennes position som en banbrytare inom damfotbollen.

Genom att bryta barriärer för jämställdhet och kämpa för bättre villkor, har Martas karriär bidragit till en ökad uppskattning och erkännande av kvinnliga fotbollsspelares prestationer. Hennes framgångar visar på den positiva förändringen mot jämställdhet inom sporten och inspirerar kommande generationer av kvinnliga atleter.

5. Ada Hegerberg är en av världens bäst betalda damfotbollsspelare – £355 000

Ada Hegerberg, erkänd som världens femte bäst betalda kvinnliga fotbollsspelare, exemplifierar framstegen och det växande erkännandet inom damfotbollen. Hennes inkomster från klubblön, sponsring och andra källor speglar sportens utveckling mot jämställdhet och professionella möjligheter.

Hegerbergs framgång belyser vikten av fortsatt strävan efter jämställda förhållanden inom sporten och tjänar som inspiration för kommande generationer att nå nya höjder. Ada Hegerberg är en av spelarna på listan som blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare. Norskan har spelat i samma klubb, Olympique Lyon, sedan 2014 där hon har en lön på 355 000 pund per år.

4. Julie Ertz är en av världens bäst betalda damfotbollsspelare – £359 000

Julie Ertz har cementerat sin position som en av de mest välavlönade kvinnliga fotbollsspelarna globalt, ett tecken på hennes exceptionella bidrag till sporten. Hennes framgång både på och utanför planen har lett till betydande ekonomiska belöningar, inklusive löner från professionella kontrakt och lukrativa sponsringar. Ertz har blivit en symbol för framstegen inom damfotbollen, inte bara genom att visa upp enastående skicklighet och ledarskap på fältet, utan också genom att belysa sportens ekonomiska potential för kvinnliga atleter.

Hennes framträdande ekonomiska framgång är ett tydligt tecken på den växande uppskattningen för kvinnors prestationer inom professionell fotboll. Ertz exemplifierar hur talang och hårt arbete kan översättas till erkännande och finansiell ersättning, och hon inspirerar därmed andra kvinnliga fotbollsspelare att sträva efter liknande framgångar. Genom Ertz framgångshistoria ser vi ett skifte mot större jämställdhet och uppskattning inom sportvärlden, vilket lovar gott för framtida generationer av kvinnliga atleter.

Damfotbollsspelarna med högst lön i världen

3. Megan Rapinoe är en av världens bäst betalda damfotbollsspelare – £373 000

På tredje plats hittar vi Megan Rapinoe som tidigare blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare. Någon som gör det rimligt att hon är bland de som tjänar mest på denna lista.

2. Alex Morgan är en av världens bäst betalda damfotbollsspelare – £375 000

Alex Morgan är en av de mesta kända damfotbollsspelarna och hon är även den som tjänar näst mest. Efter flera olika klubbadresser i hemlandet USA blev hon 2017 utlånad till Olympique Lyon i Frankrike. Numera spelar Alex Morgan i San Diego Wave.

Sam Kerr är världens bäst betalda damfotbollsspelare – €417 000

1. Sam Kerr är världens bäst betalda damfotbollsspelare – €417 000

Först på listan hittar vi australiensiskan Sam Kerr som är världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelare. Marta tjänar totalt 417 000 pund per år på att spela sin fotboll i Chelsea i England. Därför toppar hon listan över kvinnliga fotbollsspelare som har högst lön och tjänar mest i världen. Hon är för närvarande bäst betalda damfotbollsspelare 2023.

Sam Kerr är världens bäst betalda damfotbollsspelare 2023. Marta är även den stora stjärnan i det australiensiska landslaget och under året uppskattades hon vara världens mest värdefulla damfotbollsspelare.

Detta var alltså listan med de bäst betalda damfotbollsspelare. Vi har listat tio damfotbollsspelare som tjänar mest på sitt yrke. Vill du en lista om något som du tycker är intressant? låt oss veta! kommentera i fältet nedan så kanske det blir ditt förslag som vi använder oss av! Se och spela på fotboll live =>

Högst betalda damfotbollsspelarna i världen med bäst lön

Mer om världens bäst betalda damfotbollsspelare

Vi har precis gått igenom bäst betalda damfotbollsspelare i världen så vi rekommenderar dig att kolla in listan med världens bäst betalda fotbollsspelare. Se och spela på fotboll =>

bet365

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365