Lista: Tio spelare som kan spela på flera positioner

Lista: Tio spelare som kan spela på flera positioner

Lista med spelare som kan spela på flera positioner

Vilka är några av världens bästa spelare som kan spela på flera positioner? Spelarna som kan spela på flera positioner i fotboll? Det finns många riktigt duktiga fotbollsspelare som kan spela fotboll, som har en position som de verkligen känner till innan och utan. De vet vad som krävs av dem för att de ska få ut bästa möjliga resultat och de kan göra sitt jobb bra. Du har till exempel världens bästa målvakter och världens bästa mittfältare, som vet vad deras jobb kräver av dem.

Sedan finns det de fotbollsspelare som inte är begränsade till att enbart spela en position, utan har mer av en allmän fotbollskunskap som tillåter dem att spela på flera olika positioner men ändå hålla samma höga klass rakt igenom. Se och spela på fotboll =>

Lista med spelare som kan spela på flera positioner

Topp 10 spelare som kan spela på flera positioner

Vilka är spelarna som kan spela på flera positioner i fotboll? Det är inte alla som kan hantera ett positionsbyte på planen och definitivt inte att göra det bra samtidigt. Men dessa stjärnor som vi har listat har den talangen och gör det med bravur. Innan vi går igenom dem vill vi på Silly Season Sverige dock tipsa om ett par av våra andra listor också som en kan bläddra igenom efter att vi har gått igenom tio världsspelare som bemästrar flera positioner.

10. Philipp Lahm är en spelare som kan spela på flera positioner

Positioner: Ytterback, defensiv mittfältare

Lahm började som en högerfotad vänsterback men under Louis van Gaals styre fick han byta sida. Under Pep Guardiola fick han istället spela i det defensiva mittfältet där han på ett nästan förutsägbart sätt har varit excellent. 2017 lade Lahm skorna på hyllan.

9. Sergio Ramos är en av spelarna som kan spela på flera positioner

Positioner: Högerback, mittback

Är numera en högt aktad och prisbelönt mittback och har kommit fram som en ledare för såväl Real Madrid som Spanien. Han har presterat så bra att folk har glömt att fram till 2011 var Ramos en VM-vinnande högerback. Nu är veteranen tillbaka i Sevilla.

8. Eric Abidal är en spelare som kan spela på flera positioner

Positioner: Vänsterback, mittback

Denne magnifike spelaren var en dominerade vänsterback för Lyon och vann flertalet troféer innan han flyttade till Barcelona och istället blev en världsklassig mittback, för att sedan kombinera de två positionerna i en hybrid.

7. David Alaba är en av spelarna som kan spela på flera positioner

Positioner: Vänsterback, centralt mittfält, mittback

På samma gång som han kom fram som en excellent vänsterback för Bayern München utvecklades han till en central mittfältare i Österrikes landslag och fortsatte helt enkelt till att bli extremt duktig på båda positionerna. Undeer Guardiola blev han till och med en toppklassig mittback. Se och spela på fotboll =>

6. Matthias Sammer

Positioner: Defensivt mittfält, sweeper

Sammer var en defensiv mittfältare av världsklass på 90-talet och gjorde det strålande. I Borussia Dortmund blev han sedan omskolad till sweeper och gjorde det löjligt bra, om möjligt ännu bättre än i mittfältspositionen. Dortmund tog över Tyskland och Tyskland tog över Europa och Sammer fick vinna EM 1996.

5. Angel Di María anses vara en spelare som kan spela på flera positioner

Positioner: Ytter, central mittfältare

Di Maria var en naturkraft som yttermittfältare och kunde spela på båda flankerna, och han vann OS-guld med Argentina spelandes just på en flank. Men i Benfica och Real Madrid hamnade han istället på det centrala mittfältet och blommade verkligen ut.

4. Javier Mascherano

Positioner: Defensiv mittfältare, mittback

2010 anslöt världens näst bäste defensive mittfältare till klubben med världens bästa defensiva mittfältare, så för att få spela fick Mascherano vackert gå över till mittbackspositionen. Vad som började som en nödlösning blev istället en världsklasskarriär med bland annat två Champions Leaaguevinster, den ena som del av en trippel. Se och spela på fotboll =>

Lista: Tio världsspelare som bemästrar flera positioner

3. Lothar Matthäus ansågs vara en av de bästa spelarna som kunde spela på flera positioner.

Positioner: Central mittfältare, sweeper

Matthäus var en defensiv mittfältare av världsklass i ett årtionde och var lika tuff som en mur att ta sig igenom. När han blev äldre och långsammare flyttade han tillbaka in i en sweeper-position och fortsatte att vara fantastisk i några år till.

2. Koke ansågs också vara en av de bästa spelarna som kunde spela på flera positioner

Positioner: Ytter, central mittfältare

Började på positionen som yttermittfältare och blev sedan en central mittfältare. Eller var det tvärtom? Det är stört omöjligt att säga om den här killen, som har en så naturlig talang och ser otroligt bekväm ut i båda positioner, vilket har hjälpt och bidragit till Atleticos framgångar, inte minst La Liga-segern 2014.

1. Lionel Messi är den bästa spelaren som kan spela på flera positioner

Positioner: Ytter, falsk nia, nummer 10

En av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna är självklart även multifunktionell av världsklass. Han började sin karriär som ytter, inverterad och ortodox, innan Guardiola konverterade honom till en falsk nia, vilket ledde till att Messi slet upp vartenda försvar han ställdes mot. Numera har han vuxit in i rollen som en mer naturlig nummer 10. I varje position har han vunnit otaliga troféer. Se och spela på fotboll =>

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply