bet365

LISTA: Fotbollsspelarna som hade Mino Raiola som agent

Spelare som hade Mino Raiola som agent – vilka är fotbollsspelarna som hade Mino Raiola som agent?

Spelare som hade Mino Raiola som agent? Vilka är spelarna som Mino Raiola var agent för? Fotbollsstjärnorna tjänar allt större summor och övergångskostnaderna blir allt högre mellan de största klubbarna i världen. Bakom dessa sanslöst dyra spelarvärvningarna finns inte bara klubbdirektörer och spelarna själva utan även agenterna. En av dagens mest kända fotbollsagenter är Mino Raiola och med Zlatan Ibrahimovic som klient har vi fått höra flera historier om denne agent. Detsamma gäller agentens arbete kring att försöka hålla Mario Balotelli högt, samtidigt som karriären står och stampar. SE & SPELA PÅ FOTBOLL LIVE =>

Spelare som hade Mino Raiola som agent - vilka är fotbollsspelarna som hade Mino Raiola som agent?

Lista med spelare som hade Mino Raiola som agent – vilka fotbollsspelare var Raiola agent för?

Vilka fotbollsspelare hade Mino Raiola som agent? Den holländske agenten som föddes i Italien, var känd för att öppet kritisera spelare tränare och nu tänkte vi på Silly Season Sverige ta en titt på spelarna som Mino Raiolas var agent för.

Mino Raiola var fotbollsagent åt flera stora spelare som Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba, Henrich Mchitarjan, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma, Matthijs de Ligt, Rolf Feltscher, Erling Haaland, Mario Balotelli, och Pavel Nedvěd.

Nedan går vi igenom de mest namnkunniga spelarna som fanns i den välkända agentens stall. Andra spelare som hade Mino Raiola som agent men som inte är med på listan är den numera pensionerade försvararen Cris, Rodrigo ElyOmar El Kaddouri, Vladimír Weiss samt Pajtim Kasami. SE & SPELA PÅ FOTBOLL LIVE =>

Zlatan Ibrahimovic

Den första av tio spelare som vi plockar med på denna listan är också det minst överraskande. Zlatan Ibrahimovic har genom året genomfört flera stora övergångar från först den holländska storklubben Ajax, vidare till Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United och LA Galaxy. Affärer som kostat totalt miljarder kronor att genomföra.

Zlatan har nu lagt skorna på hyllan med en fantastisk karriär bakom sig.

För övrigt är det kul kuriosa att Mino Raiolas första ord till svensken var ”go fuck yourself”.

Paul Pogba

Mittfältaren Paul Pogba är en av världens absolut hetaste mittfältare i dagsläget och uppgifter har tidigare denna sommaren talat för att en framtida flytt från Juventus till Barcelona ska vara framförhandlad redan, givetvis då med agenten Mino Raiola inblandad i smeten. Samtidigt uppgavs Chelsea ha lagt ett rejält bud på spelaren nyligen, vilket dock nekades av Juventus. Även om väldigt lite talar för att spelaren byter klubb under detta transferfönster, så kan vi nog räkna med att det kommer bli en rejäl summa som slutligen tar honom från Turin.

Mino Raiola spelare - lista med spelare som har Mino Raiola som agent!

Romelu Lukaku

En annan spelare som Mino Raiola har i sitt stall är den lovande belgiske anfallaren Romelu Lukaku. Talangen som tog sig fram via den engelska storklubben Chelsea, har idag etablerat sig i Premier League som en av de målfarligaste stjärnorna och dessutom som en viktig pjäs i det belgiska landslaget. Agenten Mino Raiola har också fått förhandla fram en rejäl affär med spelaren, då han sommaren 2014 lämnade Chelsea för spel i Everton. Affären kostade då Everton 28 miljoner pund, vilket motsvarar 325 miljoner kronor, och som också innebar att belgaren blev dyraste nyförvärvet någonsin av The Toffees.

Sergio Romero

Den 30-årige landslagsmålvakten från Argentina, Sergio Romero ingår även han i Mino Raiolas stall. VM-finalisten har också fått sätta agenten i arbete denna sommaren för att få igenom en flytt från italienska Sampdoria. Visserligen var kontraktstiden slut med Serie A-klubben men med Mino Raiola vid sin sida lyckades han anlända till Premier League-klubben Manchester United.

Maxwell

Den rutinerade brasilianske vänsterbacken Maxwell, 33, har spelar stora delar av karriären tillsammans med kompisen Zlatan Ibrahimovic. Duon som hittade sin vänskap i holländska Ajax har därefter spelat med varandra i såväl italienska Inter som spanska Barcelona. Nu är de båda i Paris Saint-Germain och en stor nyckel bakom deras symbios är givetvis att de också sitter på samma agent, Mino Raiola. Spelaren själv har inte gått för några särskilt höga summor men visst har ändå agenten fått arbeta för att få igenom alla dessa övergångar för den 10 landskamper rutinerade brasilianaren.

Ignazio Abate

Den italienske högerbacken Ignazio Abate ingår också han i Mino Raiolas stall. Gällande den numera 28-årige spelaren har det visserligen inte blivit mycket till övergångssummor då han tillhört storklubben Milan hela sin karriär, med undantag för några utlåningar fram till 2009. Det har dock ryktats till och från gällande den kvicke spelaren och givetvis har nog agenten själv arbetat en del i det tysta.

Spelare med Mino Raiola som agent

Henrikh Mkhitaryan

Den armeniske 26-åringen Henrikh Mkhitaryan är också han en del av Mino Raiolas stall. Och för den tidigare Shakhtar Donetsk-spelaren var den största övergången hittills i karriären den som tog honom från den ukrainska storklubben till den tyska storklubben Borussia Dortmund. Transfersumman landade på drygt 17,5 miljoner pund. Det har ryktats om en flytt också i sommar, främst till England, men det mesta talar för att han får bekanta sig med Bundesliga även säsongen 2015/2016.

Blaise Matuidi

Även den franske mittfältaren Blaise Matuidi, 28, är en del av den holländske agentens stall. Mino Raiola som visserligen är född i Italien, har dock inte fått förhandla särskilt mycket i transferväg för spelaren de senaste säsongerna. 2011 anslöt han visserligen från Saint-Étienne men sedan dess har mittfältaren varit PSG trogen.

Mario Balotelli

Förmodligen den mest transferaktuella av dem alla på listan, Mario Balotelli har också Mino Raiola som agent. En spelare som först lämnade italienska Inter för att därefter testa vingarna i storsatsande Manchester City. efter det bär det av tillbaka till Italien för spel med Milan, innan han förra sommaren återvände till England för spel med Liverpool. Nu säger rykten på söndagen den 23:e augusti att han sensationellt nog kan vara på väg tillbaka till Milan på lån från The Reds.

Är det en affär som Mino Raiola är involverad i tro?

Ricardo Kishna

Den sista vi plockar med på denna listan med tio spelare som har Mino Raiola som agent, är den blott 20-årige talangen Ricardo Kishna. Tidigare denna sommaren skrev han nämligen på för spel med den italienska storklubben Lazio, där han under gårdagen gjorde sitt första tävlingsmål för klubben direkt i premiären av Serie A. Han värvades dit från den holländska storklubben Ajax som han bland annat fått spela Champions League med trots sin unga ålder.

Den spännande vänsteryttern kostade visserligen bara drygt 2,8 miljoner pund att få loss för italienarna, men fortsätter utvecklingen i samma riktning så kan vi mycket väl få se högre transfersummor cirkulera kring denna spelaren. Förmodligen då också med en viss Mino Raiola som drar i spelarens trådar.

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply