LISTA: Inför Champions Leagues kvartsfinaler 2021/22

Champions League åttondelsfinaler lottning

Fem saker att se fram emot inför Champions Leagues kvartsfinaler 2021/22

Vad kan vi vänta oss av Champions Leagues kvartsfinaler 2021/22? Vad kan komma att hända i veckans kvartsfinaler i Champions League 2021/22? Världens största fotbollstävling börjar gå in i de senare stadierna av tävlingen och kamperna tätnar. Det börjar tunnas ut och bara de större lagen är numera kvar för att kämpa om den åtråvärda Champions League bucklan.

Vad kan vi vänta inför den kommande omgången? Det är inte många lag kvar nu och några av de bästa spelarna i världen ställs mot varandra. Spänningen tätnar, vilka får med sig resultaten från den första matchen in i nästa omgång som kommer avgöra vilka som går vidare? Det är mycket som redan nu står på spel och alla lag kommer att göra sitt bästa för att hålla sig kvar i denna tävling, som är något av det mest ärofyllda man kan vinna.

Kvällens kvartsfinalmatcher är Barcelona vs Atletico Madrid och Bayern München vs Benfica Lissabon. Imorgon spelas kvartsfinalerna PSG vs Man City och Wolfsburg vs Real Madrid. Samtliga Champions League kvartsfinaler visas på Viaplay och den vanliga CL-tiden 20:45.

Inför kvartsfinalerna i Champions League 2021/22

Alla, spelare som tränare, har ett gemensamt mål i denna tävling – att vinna. Nu är det mycket som skall bevisas och tränarna såväl som fansen kräver allt av sina spelare och sitt lag för att de ska lyckas med målet att vinna. Vissa lag är såklart större favoriter än andra men det finns även de som lurar där bak i skuggorna och nu har sin chans att kliva fram och bevisa sig. Gillar du de listor som vi här på Silly Season Sverige skriver kan du även ta dig en titt på några av våra andra listor som vi har skrivit, till exempel lag som har vunnit Champions League flest gånger, fem saker vi lärde oss efter FC Barcelona – Real Madrid eller tio möjliga genombrott i Allsvenskan 2022. Dessa kan du kika tillbaka på efter att vi har gått igenom fem saker att se fram emot inför Champions Leagues kvartsfinaler 2021/22. Listan är från The Independent.

5. Real Madrid kliver fram vid rätt tidpunkt

Lördagskvällens El Clasico vinst på Camp Nou var inte enbart Real Madrids bästa match under Zinedine Zidane utan även deras bästa och viktigaste vinst sedan Champions League vinsten 2014. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale och Karim Benzema var alla jättebra och siffrorna 2-1 dunklar sättet de dominerade på. Det var bara en match men om de spelar på samma sätt onsdag kväll mot Wolfsburg kommer det att gå smärtfritt och åtminstone få en fot in i semifinalerna. Därifrån är allt möjligt.

4. Griezmann kan ge Atletico kraft

Atletico Madrid har en svår uppgift framför sig på Camp Nou, en plan som de generellt har väldigt svårt för. Men de har en egen stjärna i sitt hårt jobbande och organiserade lag. Antoine Griezmann har varit den bäste La Liga spelaren utanför Barcelona under den gångna säsongen, med 7 mål i sina senaste 6 ligamatcher och 26 i alla tävlingar under säsongen. Han är smart, teknisk och snabb och ger Atletico en udd som de annars skulle sakna. Om någon kan få till ett viktigt bortamål så är det han.

3. Det finns ingen anledning att tvivla att Guardiola inte levererar i Bayern

Bayern München var extremt nära att inte ens få ta del av denna del av tävlingen, då de låg under med 4-2 i sammanlagda poäng med 17 minuter kvar av den andra matchen mot Juventus. Hade inte matchen gått annorlunda så hade kanske Pep Guardiola haft några obekväma månader att se fram emot nere i München, med fansen som var riktigt upprörda. Men 4 stycken sena mål räddade Guardiola och Bayern och förde de vidare in i kvartsfinalen. Denna match påminde alla om att det tyska laget fortfarande håller en extremt hög högstanivå. Guardiola behöver vinna Champions League med Bayern och fortsätter laget såhär finns det inget som säger att det inte skulle kunna vara deras år i år.

2. Mangala och Otamendi inte ett recept för succé

Manuel Pellegrini kanske överdrev lite när han lördagskväll sade att ”varje gång som [Eliaquim] Mangala spelar så vinner vi”. Tillbaka till realiteten och Manchester City har vunnit 11 av de 16 matcher som Mangala har deltagit i under säsongen, men ingen av dem kan klassas så tuff som Paris Saint-Germain på bortaplan en onsdagskväll. City kommer att behöva klara sig utan Vincent Kompany, vilket betyder att Mangala kommer spela bredvid Nicolas Otamendi, två stycken aggressiva bollvinnare och ett obalanserat par. Gör PSG det hela rätt så kan de avsluta City redan denna omgången och vinna matchen.

1. Manchester City och Paris Saint-Germain möts äntligen

Manchester City och Paris Saint-Germain har alltid blivit jämförda mot varandra. City köptes av Abu Dhabi 2008 och PSG köptes av Quatar 2011. Sedan dess har de båda lagen varit på ett uppdrag att vinna Champions League. Detta är det moderna PSG:s tredje gång i kvartsfinalerna men Citys debut. PSG, skall sägas, har bättre spelare men de testas mer sällan på en elitnivå, något som bara bekräftas av det faktum att de redan har vunnit Ligue 1. De har klassen, något som visades mot Chelsea. Men, som favoriter till titeln, kan de verkligen hantera alla dessa nya förväntningar?

Champions League på TV, spelschema & odds

Vem vinner Champions League 2022?

Frågan är vilket lag som har en chans att vinna Champions League 2022 enligt oddsen? Vi har tagit del av odds för vem som förväntas vinna Champions League 2022 – här kan du se vem som förväntas vinna Champions League 2022 enligt oddsen. Ifall du vill se Champions League-finalen 2022 så kan du läsa mer om vilken kanal sänder Champions League-finalen 2022.

TV-tider Champions League 2022

Du kan även se Champions Leagues spelprogram, vilka TV-kanaler som visar Champions League på TV och här har du spelschema för Champions League spelschema kvartsfinaler 2022. Ifall du vill se Champions League-finalen 2022 så kan du läsa mer om vilken kanal sänder Champions League-finalen 2022.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply