Lista: Brasiliens bästa spelare genom tiderna

bet365
Lista: Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Brasiliens bästa spelare genom tiderna? Vilka är de bästa brasilianska fotbollsspelarna genom tiderna? Brasilien är ett land som är känt för många saker, men kanske först och främst för deras fotboll, förmåga att odla fram nya talanger och deras passion för spelet som trollbinder oss alla. Brasilianska spelare i Juventus, Milan, FC Barcelona, Real Madrid, PSG? Här går vi igenom fotbollshistoriens absolut bästa spelare från Brasilien. Se och spela på fotboll live =>

Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Topp 10 bästa brasilianska spelarna genom tiderna

När det gäller fotbollsspelare med klass så är det är generellt sett brassarna som osar av klass. De brasilianska fotbollsspelarna är allmänt geniala på planen och underhåller alla med deras sambafotboll. Oavsett om det handlar om enskilda talanger likt Pelé eller Neymar, eller hela lag likt deras VM-vinnande landslag 1970, så har Brasilien någonting extra att komma med när det kommer till fotbollen. Se och spela på fotboll live =>

Lista med Brasiliens bästa fotbollsspelare genom tiderna

Innan vi ger oss på att lista de bästa brasilianska spelarna genom tiderna, vill vi på Silly Season Sverige passa på att tipsa om en del andra, också mycket populära listor vi har. Dessa listor hittar du i slutet av denna lista. Nu tar vi en titt på Brasiliens bästa spelare genom tiderna.

10. Brasiliens bästa spelare genom tiderna – Rivaldo

Lista: Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Rivaldo är en av Brasiliens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han är en fantastisk fotbollsspelare som inte alltid får den uppmärksamhet han förtjänar, som var där uppe bland de bästa under sin tid. Han vann 18 stycken europeiska utmärkelser, tre brasilianska titlar och fem vinnarmedaljer med det brasilianska landslaget – däribland VM-guld 2002. Han vann även Ballon d’Or 1999.

9. Tostao

Tostao började sin professionella karriär redan som 15-åring i America MG, men dessvärre har inte heller han fått riktigt den status han förtjänar. Han var en viktig kugge i Brasiliens VM-guldlag 1970 och med sina visioner, kvicka fötter och skarpa öga för spelet var han mycket viktig

8. Cafu

En av de bästa försvararna att dra på sig den brasilianska tröjan, som medverkat i tre stycken VM-finaler (men ”bara” vunnit två av dem) och är den brasilianske spelaren som gjort flest matcher i den gula tröjan. Cafu hade ett sätt att slita upp och ner längst med flankerna på och leverera crossarna till anfallarna på ett sätt som vann matcher.

Brasiliens bästa fotbollsspelare genom tiderna

7. Brasiliens bästa spelare genom tiderna – Kaka

Lista: Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Kaka var inte den största hypen då han anlände till AC Milan, men efter att ha visat vad han går för, var alla helt galna i brassen. Kakas passion för fotbollen och hans tekniska förmågor i luften såväl som på marken bidrog till hans superstar-bild. Han fick vinna Champions League såväl som en del andra utmärkelser i Europa innan han valde att flytta till USA.

6. Neymar Jr. – Brasiliens bästa fotbollsspelare!

Neymar är Brasiliens bästa fotbollsspelare som fortfarande är aktiv. För tillfället så spelar han i Ligue 1 och PSG. En del skulle kunna säga att Neymar har en lång väg att gå innan han skulle kunna platsa på den här listan, men den blott 25-årige anfallaren har redan vunnit så mycket tillsammans med Barcelona och PSG, och visat sig vara en riktig stjärna.

Han har ännu inte vunnit VM med Brasilien, men gott och väl allt annat inklusive La Liga, Ligue 1 och Champions League, och har etablerat sig som en av världens bästa fotbollsspelare. Neymar spelar i den Brasilianska truppen i VM 2022, och kanske kan han ta sitt första VM-guld.

Brasiliens bästa spelare genom tiderna

5. Romario

Likt Ronaldinho var Romario något av en rock ’n’ roll fotbollsspelare på planen och en, för att uttrycka det milt, mycket egoistisk anfallare. Detta bidrog till att han gjorde många mål, och det var någonting han var duktig på att göra. För såväl land som klubb fick han in en hel del mål och var lite kontroversiell, men etablerade sig som en av de bästa.

4. Brasiliens bästa spelare genom tiderna – Ronaldo

Den ”riktiga” Ronaldo, eller originalet, är den brasilianske Ronaldo som var aktiv långt innan Cristiano Ronaldo tog över fotbollen. ’El Fenomeno’, som han också kallades, tog Europa med storm och hans sätt att ta sig förbi försvaret, utan att anstränga sig det minsta vad det såg ut som, var iögonfallande minst sagt, och han gjorde en hel del mål. Än idag ses han som den bäste anfallaren som någonsin spelat för det brasilianska landslaget.

3. Garrincha

Här får vi gå något tillbaka i tiden, för att nå Garrinchas era. Garrincha ges oftast äran för att ha vunnit VM 1962 på egen hand för Brasiliens del och ses som en av de bästa dribblarna genom tiderna. Han föddes med ett ryggradsfel som böjde hans ben i onaturliga vinklar, och som kanske hade fått en annan att snabbt lägga skorna på hyllan, men Garrincha kämpade på och bevisade för alla att han kunde, och vann folkets hjärtan.

2. Ronaldinho

Ronaldinho är nummer två av Brasiliens bästa spelare genom tiderna. Den före detta Ballon d’Or vinnaren, med sitt karaktäristiska leende, förtrollade hela världen med sina konster under hans mest aktiva tid. Han har vunnit Champions League, VM och ligatitlar, och sken som mest under sin tid i Barcelona.

1. Brasiliens bästa spelare genom tiderna – Pele

Lista: Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Pelé är Brasiliens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han är känd i varenda vrå runt om i världen och är utan tvekan den bästa brasilianska spelaren genom tiderna. Pelé är även för många en av de mest ikoniska fotbollsspelarna genom alla tider.

Den trefaldige VM-mästaren har gjort sig odödlig inom fotbollsvärlden med sin fotboll, och spenderade 18 år i Santos innan han gjorde en kort sejour i New York Cosmos. Många invänder då Pelé aldrig tillbringade någon tid i Europa, som ses som ett test på äkta briljans, men med alla sina prestationer i ryggen är det nog ingenting som Pelé själv ägnar någon tid åt att fundera på.

Lista Brasiliens bästa fotbollsspelare genom tiderna

Fler populära listor med bästa spelare

Detta var alltså listan med Brasiliens bästa spelare genom tiderna. Samtliga har haft framgångar med det brasilianska landslaget. Se och spela på fotboll live =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply