Lista: Världens bästa damfotbollsspelare

Lista: Världens bästa damfotbollsspelare

Bästa damfotbollsspelarna i världen

Världens bästa damfotbollsspelare? Fotboll spelad av kvinnor har kommit att bli ett allt vanligare fenomen och efter att ha varit förbjudet för kvinnor i årtionden har det så sakta kommit tillbaka. Fotbollen engagerar kvinnor såväl som män och gör inte skillnad på kön när det kommer till engagemang. Detsamma gäller för att spela fotboll, då det inte har någon betydelse huruvida du är en pojke eller flicka som börjar spela.

Skillnaden ligger i att flickorna och kvinnorna inte har samma förutsättningar som pojkarna och männen, då de inte blir prioriterade lika högt och därmed inte har samma villkor. Trots detta engagerar dem sig och lägger ner sina själar i organisationen och spelet för att de helt enkelt älskar det så mycket, och där föds de bästa fotbollsspelarna.

De bästa damfotbollsspelarna över hela världen

För 25 år sedan spelade man det första världsmästerskapet i fotboll för kvinnor och sedan dess har det gått framåt. Kvinnorna börjar ta mer och mer plats och deras stjärnglans får också plats att synas. De har lagt ner hundratals ändlösa timmar på träning och nötande, på att behöva hävda sig och bevisa sig. De är också några av de bästa fotbollsspelarna i världen.

Innan vi dyker ner i den här listan vill vi på Silly Season Sverige passa på och tipsa om ett antal andra populära listor vi har gjort, till exempel bästa damspelarna i FIFA 17, världens bästa damfotbollsspelare 2015 och så mycket tjänar världens bästa damfotbollsspelare, som en kan bläddra igenom efter att vi är klara med världens bästa damfotbollsspelare.

10. Nadine Angerer – Tyskland

150620 Tysklands mŒlvakt Nadine Angerer under Œttondelsfinalen i VM mellan Tyskland och Sverige den 20 juni 2015 i Ottawa. Foto: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57697

Angerer fick chansen att visa framfötterna efter att den ordinarie landslagsmålvakten Rottenberg skadat knäet inför VM 2007 och hon gjorde det bra. Tyskland och Angerer höll nollan i sex matcher, ett rekord, på väg till lagets andra VM-titel i rad. Angerer räddade bland annat Martas straff i finalen och Tyskland lyckades vinna 2-0.

Det skulle komma att visa sig att straffar var någonting av Angerers specialitet och hon gjorde många snygga straffräddningar. Efter Prinz gick i pension 2011 fick Angerer ta över kaptensbindeln i det tyska landslaget.

Sommaren 2016 la hon dock handskarna på hyllan.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply