Lista: Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Lista: Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Brasiliens bästa spelare genom tiderna? Vilka är de bästa brasilianska spelarna genom tiderna? Brasilien är ett land som är känt för många saker, men kanske först och främst för deras fotboll, förmåga att odla fram nya talanger och deras passion för spelet som trollbinder oss alla.

Topp 10 bästa brasilianska spelarna genom tiderna

Brasilianska spelare i Juventus, Milan, FC Barcelona, Real Madrid? När det gäller fotbollsspelare med klass så är det är generellt sett brassarna som osar av klass. De brasilianska fotbollsspelarna är allmänt geniala på planen och underhåller alla med deras sambafotboll. Oavsett om det handlar om enskilda talanger likt Pelè eller Neymar, eller hela lag likt deras VM-vinnande landslag 1970, så har Brasilien någonting extra att komma med när det kommer till fotbollen.

Lista med Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Innan vi ger oss på att lista de tio bästa brasilianska spelarna genom tiderna, vill vi på Silly Season Sverige passa på att tipsa om en del andra, också mycket populära listor vi har.

Nu tar vi en titt på Brasiliens bästa spelare genom tiderna.

10. Brasiliens bästa spelare genom tiderna – Rivaldo

Lista: Brasiliens bästa spelare genom tiderna

En fantastisk fotbollsspelare som inte alltid får den uppmärksamhet han förtjänar, som var där uppe bland de bästa under sin tid. Han vann 18 stycken europeiska utmärkelser, tre brasilianska titlar och fem vinnarmedaljer med det brasilianska landslaget – däribland VM-guld 2002. Han vann även Ballon d’Or 1999.

9. Tostao

Tostao började sin professionella karriär redan som 15-åring i America MG, men dessvärre har inte heller han fått riktigt den status han förtjänar. Han var en viktig kugge i Brasiliens VM-guldlag 1970 och med sina visioner, kvicka fötter och skarpa öga för spelet var han mycket viktig

8. Cafu

En av de bästa försvararna att dra på sig den brasilianska tröjan, som medverkat i tre stycken VM-finaler (men ”bara” vunnit två av dem) och är den brasilianske spelaren som gjort flest matcher i den gula tröjan. Cafu hade ett sätt att slita upp och ner längst med flankerna på och leverera crossarna till anfallarna på ett sätt som vann matcher.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply