bet365

LISTA: Fem bästa Premier League-klubbarna för Zlatan Ibrahimovic

Uppgifter: Belotti vill flytta till Milan - Zlatan är nyckeln
bet365

De fem bästa valen av Premier League klubb för Zlatan

Vilka fem Premier League klubbar skulle passa Zlatan Ibrahimovic? Vilka är de fem bästa Premier League klubbarna för Zlatan? Det finns en distinkt chans att vi får se Zlatan Ibrahimovic spela i Premier League nästa säsong och får se honom göra mål liknande det mot Chelsea i förra veckans Champions League kval. Frågan har länge varit huruvida Zlatan kommer att stanna i Paris Saint-Germain efter säsongens slut eller om han kommer att lämna den franska huvudstaden för ett nytt äventyr. Se & spela live på fotboll =>

Premier League är en liga som svensken ännu inte har spelat i och ryktena om en eventuell flytt till England har flödat. Zlatan har redan spelat i Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan där han varit med och vunnit den inhemska ligan minst en gång.

Alltså finns det mycket som talar för att en ny utmaning kan vänta. Premier League har även budgeten för att klara av Ibras enorma lön samt talangerna för att komplimentera hans ego. Det skulle inte gå någon nöd på antalet klubbar som skulle vara villiga att värva den 34-årige anfallaren inför nästa säsong så frågan ligger snarare på vilken klubb som skulle passa svensken bäst.

Denna artikeln är inaktuell då Zlatan Ibrahimovic avslutat sin fotbollskarriär.

bästa Premier League-klubbarna för Zlatan Ibrahimovic

5 Premier League klubbar som skulle kunna passa Zlatan

Zlatan Ibrahimovic är en av världens mest framstående anfallare och det finns nog inte många klubbar som skulle slå ner en chans att få värva honom. Det som spelar in för Zlatan själv är enligt honom själv också vart hans familj skulle kunna tänka sig att bo.

Sedan gäller det ju såklart att få speltid, något som i och för sig inte borde vara en svårighet för svensken. Men innan vi går vidare med de fem bästa Premier League klubbarna för Zlatan Ibrahimovic vill vi bara tipsa om några andra mycket uppskattade listor som vi på Silly Season har skrivit, till exempel fem saker Guardiola behöver göra i Manchester City, världens fulaste fotbollsspelare och fem saker som avgjorde för Barcelona mot Arsenal. Dessa och många fler kan ni gå in och kolla på efter att vi har gått igenom de fem Premier League klubbar som skulle kunna passa Zlatan Ibrahimovic.

5. Manchester City

Manchester City har visserligen redan en toppen anfallare i Sergio Aguero, men det finns ingen annan i truppen som kan fylla hans skor om det skulle behövas. Wilfried Bony har inte levt upp till förväntningarna efter den uppmärksammade värvningen från Swansea och Kelechi Ihenacho har nog fortfarande en bit att gå i form av ett år eller två innan han skulle kunna gå in en sådan roll. Detta skulle kunna vara en bra plats för Ibra att fylla. Med sina 35 år nästa säsong skulle det kunna vara bra med en klubb där han inte behöver spela varje match.

City har även nog med talanger i laget för att hålla Ibrahimovics ego i styr. Detta är en spelare som inte skulle känna sig så hemma i lag som Stoke eller Crystal Palace utan behöver spelare runt om sig som är på en högre nivå. Med spelare som Aguero, de Bruyne och Kompany bör han vara i bra sällskap.

Frågan här är väl snarare om han skulle känna sig bekväm med att vara en toppklubbs andre striker, då möjligheten är liten att han skulle ersätta Aguero som förstaval.

4. Chelsea

Precis som Manchester City har Chelsea en riktigt bra striker som förstaval, men inte så mycket att backa upp med. Ibra skulle utan svårigheter kunna fylla positionen som back-up för Diego Costa. Chelseas nästa alternativ på anfallarfronten är den 20-årige Bertrand Traore. Även om den unge anfallaren har visat mycket potential för klubben vore det riskfullt att lita på honom under en hel säsong. Med en andre striker skulle Traore kunna få utvecklas i en mer lagom takt. Även Chelsea sitter inne på en trupp med många talanger som Ibra skulle kunna känna sig hemma bland.

Ironin i det hela är möjligheten att han skulle kunna byta till den klubb som han hjälpte till att slå ut ur världens mest prestigefyllda fotbollscup. Frågan är om han verkligen skulle gå till en klubb som inte kommer vara med i Champions League nästa år och huruvida han känner att han har råd att missa det i denna del av hans karriär. Se & spela live på fotboll =>

3. Tottenham

Det finns nog ingen klubb i Premier League som behöver en till striker så illa som Tottenham Hotspur. Även om Harry Kane har varit extremt framstående under den gångna säsongen för Spurs så är alternativen som finns till hands väldigt dåliga. Någonting som Ibra skulle kunna ändra på. Även vid 35 års ålder är svensken ett bättre alternativ än Nacer Chadli eller Clinton N’Jie som Tottenhams nia. Han skulle kunna täcka upp för Kane och även spela jämsmed engelsmannen.

Frågetecknet här är snarare huruvida Ibra skulle passa in i kulturen hos Spurs, som är byggd på dubbla träningspass om dagen under Pochettinos vakande blick. Och även om många älskar Zlatans ego kanske det inte skulle passa in i lagbygget på White Hart Lane. Men även om det kanske inte skulle passa i omklädningsrummet så skulle det i alla fall kunna funka ute på planen. Och som det ser ut nu så har ju Tottenham Champions League fotboll att se fram emot nästa säsong.

2. Manchester United

Lösningen för Manchester United kanske inte är att addera ytterligare en åldrande anfallare med tanke på Wayne Rooney men flytten skulle ändå kunna passa. United är i behov av en dominant striker och Zlatan skulle verkligen kunna bidra med det på planen såväl som i omklädningsrummet. För även där skulle United behöva hjälp. Det finns kanske ingen spelare på hela planeten som är så självsäker som Zlatan och en sådan attityd skulle kunna bidra till att resten av Uniteds trupp får tillbaka lite självförtroende.

Zlatan skulle även kunna fungera som mentor till de unga talangerna Anthony Martial och Marcus Rashford som båda innehar extremt mycket talang men lite erfarenhet. En guide som Zlatan vore ovärderligt att ha. Även om van Gaal trycker mycket på sin filosofi med unga spelare så vore en värvning av Zlatan Ibrahimovic inte en dum idé. Se & spela live på fotboll =>

1. Arsenal

Arsenals anfall kan vara så bra ibland att det får Olivier Giroud att se ut som en striker av världsklass. Sätt in en striker av faktisk världsklass för att komplettera Alexis Sanchez, Mesut Özil med flera och det skulle se helt annorlunda ut. Tänk Zlatan med samma mängd speltid som Giroud får. Arsenals offensiv skulle transformeras helt och de skulle ha den dominanta nian som de har letat efter ända sedan Robin van Persie lämnade klubben. Zlatan skulle kunna göra Özils och Alexis liv mycket enklare i den sista tredjedelen om han skulle styra kosan mot Emirates. En syn som däremot skulle skrämma alla Premier League försvarare.

Även Ibras personlighet skulle kunna passa hos Arsenal. Huruvida det är hans arrogans eller det kraftfulla sätt som han hanterar bollen på är svårt att säga men han skulle i vilket fall bli en riktig favorit hos Arsenalfansen.

Odds: Zlatan-flytt till Premier League – 3.00 & 1.33

Flera svenska spelbolag erbjuder odds för de som tror att Zlatan flyttar till Premier League. Spelbolagen ger 3.00 i odds ifall Zlatan byter till Premier League (oavsett lag) och 1.33 i odds ifall Zlatan inte går till något Premier League före 1 september 2016. Här ser du även spelbolagens odds för en flytt några Premier League-lag.

Zlatan flyttar till PL
Odds
Ingen flytt till Premier League 1,33
Flytt till Premier League 3,00
Manchester United 6,00
Liverpool FC 18,00
Chelsea FC 21,00
Arsenal FC 21,00
Tottenham 21,00
West Ham 41,00

bästa Premier League-klubbarna för Zlatan Ibrahimovic

Läs mer om Zlatan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply