bet365

LISTA: Fem saker Guardiola behöver göra i Manchester City

Fem förändringar Manchester City behöver genomgå under Pep Guardiola

Sommaren närmar sig med stormsteg och det innebär en väldigt rolig tid, inte minst för flera lag i Premier League. Pep Guardiola tar över Manchester City, Jürgen Klopp får en ärlig chans att värva spelare till Liverpool, Manchester United ska starta om, Arsenal får se över hur deras framtid ska se ut och Tottenham kommer fortsätta bygga på sin spännande ungdomsprojekt.

Den mest intressanta förändringen som kommer äga rum är troligtvis Guardiola i Manchester City. Hur kommer Bayern Münchens stjärncoach bygga upp Man City och hur ska han gå till väga för att föra tillbaka klubben till den absoluta toppen? Vi på Silly Season Sverige listar därför fem saker Guardiola behöver fundera över när han tar över Manchester City.

Vad behöver Guardiola göra i Manchester City?

Det är som sagt redan klart att Guardiola kommer ta över Man City i sommar och att han kommer få en makalös lön. Vad är då det första Guardiola kommer göra i Manchester City? Kommer han värva från konkurrenter? Kommer han plocka med sig stjärnor från Bayern? Eller kommer han kanske börja med att rensa Man Citys nuvarande spelartrupp?

Vi på Silly Season Sverige kommer ta upp fem saker vi tror att Guardiola kommer ta en rejäl funderare över och förslag på vad han behöver göra för att både kunna vinna ligan, cuperna och Champions League. Nu tittar vi på fem saker Guardiola behöver göra i Manchester City.

5. Föryngra spelartruppen

Manchester City 2016

Manchester City har just nu den överlägset äldsta spelartruppen i Premier League, knappt ett år äldre i snitt än Sunderland som har den näst äldsta truppen. Med en snittålder på 29,2 år har Man City mellan 3 och 5 år yngre trupp än deras toppkonkurrenter. Det saknas helt klart lite ungdomlig entusiasm och förutom talangen Kelechi Iheanacho och Raheem Sterling ser det tunt ut bland yngre spelare. Rätt konstigt med tanke på att klubbens akademi är en av de absolut främsta i landet och deras ungdomsrekrytering är bland de bästa i världen.

Vincent Kompany är 30 när nästa säsong drar igång, Yaya Touré är 33, Sergio Agüero är 28 och David Silva är 30 år gammal. Det finns en rutinerad stomme. Guardiola behöver dock få in lite fler yngre, hungriga spelare som kan sätta fart på det gamla gardet.

Sidor: 1 2 3 4 5

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply