Bekräftar: Youri Tielemans läkarundersöks av Monaco

Youri Tielemans läkarundersöks av Monaco

Monaco detaljer från värvning av Tielemans

Anderlechts sportchef Herman van Holsbeeck bekräftade sent på måndagskvällen att Tielemans reser till Monaco för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

På måndagskvällens hölls Belgiens motsvarighet till Fotbollsgalan och Anderlechts mittfältare vann priset som årets fotbollsspelare i Belgien. Under galan intervjuades även klubbens sportchef Herman van Holsbeeck som avslöjade att spelaren reser till Monaco under tisdagen för att genomgå en läkarundersökning med furstendömsklubben.

Tielemans kommer bli Anderlecht dyraste spelarförsäljning någonsin enligt Holsbeeck och Monaco kommer betala 25 miljoner euro plus bonus för spelaren.

Förutom att Holsbeeck bekräftade en kommande att affär avslöjade han även att klubben nobbade flytt till Manchester United då han inte var säker på att få tillräckligt med speltid under sin tid på Old Trafford.

Nobbade Manchester United

Mittfältaren ska även ha tackat nej till en flytt till Manchester United, något Holsbeeck även bekräftar.

– Förra säsongen sa han till mig “jag kommer inte gå till Manchester United, jag kommer bara vara ett namn och ett nummer på en lista”.

Tidigare har även Atlético Madrid visat stort intresse för belgaren som denna säsong stått för 18 mål på 53 matcher samt 15 assist, detta som mittfältare. Även Manchester City ska ha haft ögonen på mittfältaren.

Youri Tielemans läkarundersöks av Monaco

Monaco kan sälja Mbappé i sommar

Allt mer tyder på att Kylian Mbappé lämnar Monaco i sommar. Europas största klubbar jagar spelaren och även om Monaco kommer göra allt för att behålla spelaren kommer det inte bli lätt.

”Vi kommer göra allt i vår makt för att få Mbappé att stanna i klubben. Vi kommer ge honom ett nytt kontrakt för att stanna i klubben och vi hoppas att han förlänger och stannar kvar. Planen är att han först och främst ska stanna här i minst ett år till.” säger Vasilyev.

”Han är en speciell spelare och han kommer att bli en av de bästa i världen. Han har tekniken, snabbheten, mentaliteten och även en underbar familj som stöttar honom. Han har allt för att bli världsklass.” avslutar Vasilyev.

Budet på 1.2 miljarder kronor skulle vara nytt rekord, och skulle gå om Manchester Uniteds köp för Paul Pogba och Real Madrids för Gareth Bale. Om Real Madrid lägger ett andra, högre bud för Mbappé återstår att se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply