Uppgifter: Atlético ytterst nära argentinsk talangduo

River Plate-duo nära flytt till La Liga

Enligt spansk media ska Atlético Madrid vara väldigt nära att värva två av River Plates största talanger, Emanuel Mammana och Matías Kranevitter.

Sen Diego Pablo Simeone tog över tränarjobbet i Atlético Madrid vintern 2011 har mycket förändrats i klubben. Det är inte bara framgångarna för a-laget som ändrats i klubben. Man har även byggt upp en mycket större och bredare scoutingkår för att hitta nya unga spelare innan de blommar ut. Två av spelarna som man nu har riktat in sig på att värva är Emanuel Mammana (19) och Claudio Matías Kranevitter (22). De båda spelar i River Plate och trots den relativt låga åldern har båda blommat ut rejält denna säsong.

De två argentinska talangerna har följts noga av Atlético Madrids argentinske tränare då Kranevitter spelar tillsammans med tränarens son Giovanni Simeone i River Plates a-lag samtidigt som Mammana även har spelat tillsammans med Giovanni sen barnsben.

Den spanska ligatrean sägs betala 20 miljoner euro för de båda spelarna som troligen kommer att lånas ut under nästa säsong, i alla fall Mammana.

Möte i Madrid

Nu skriver den spanska tidningen Diario AS att River Plates sportchef Enzo Francescoli ska ha haft ett möte med Atlético Madrids klubbledning för att förhandla om de båda spelarna. Förhandlingarna är långt gånga och redan för cirka tre veckor sedan kunde Silly Season Sverige rapportera om att klubbarna skulle ha inlett förhandlingar. En av de viktigaste punkterna i förhandligarna har varit lagets tränar Diego Simeone. Argentinaren som tidigare tränat River Plate har väldigt bra relationer i hemlandet samtidigt som han har stenkoll på de unga talangerna som håller på att komma fram i den inhemska fotbollen.

Jagas av Valencia

Det är inte bara Atlético som är intresserade av duon. Även Valencia, Sevilla, Milan och Inter ska vilja köpa loss de båda men nu ser det ut som att argentinarna hamnar i Atlético Madrid.

 

SE ÄVEN: Uppgifter: Monreal återvänder till La Liga?

SE ÄVEN: Uppgifter: Gündogan klar för Bayern München

SE ÄVEN: TOPP 10: Mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365