Stoke vill värva från Barcelona

Barcelona-spelare på Stokes radar

Enligt flera holländska medier vill Stoke knyta till sig anfallaren vars kontrakt går ut efter säsongen.

Ibrahim Afellays tid i Barcelona har varit allt annat än lyckat och under de två senaste säsongerna har spelaren varit utlånad till Schalke 04 och Olympiacos där anfallaren har tillbringat en säsong i var klubb. I Barcelona drogs spelaren med flertalet skador och med tiden värvade man in nya spelare vilket gjorde att det helt enkelt inte fanns plats för holländaren. Spelarens kontrakt med Barcelona går ut i sommar och en hel del klubbar ryktas vara ute efter spelaren, bland annat från Premier League. Flertalet medier i Holland skriver att Stoke ska vara intresserade av spelaren och även den klubb ligger närmst att knyta till sig 29-åringen.

Under den gångna säsongen har Afellay spelat i Olympiacos där han spelat 19 ligamatcher men endast lyckats göra 4 mål. Nu ser det alltså ut som att nästa destination blir England och Stoke där hans tidigare lagkamrater från Barcelona finns, Bojan Krkic och Marc Muníesa.

 Intresserade av fler anfallare

Det är inte bara Afellay som man vill värva till nästa säsong. Enligt flera italienska medier ska man även ha ögonen på den italienska landslagsanfallaren Antonio Cassano. Cassano är för tillfället klubblös efter att ha rivit sitt kontrakt med Parma då klubben inte lyckades betala ut lön till varken spelare, ledare eller annat folk som arbetade inom klubben. I anfallet finns sedan innan Peter Crouch som under de senaste månaderna uttryckt sin vilja att stanna i den rödvita klubben som denna säsong slutade på nionde plats i den engelska högstaligan.

Fin sejour i Grekland

Trots att Ibrahim Afellay själv inte haft någon jättebra säsong har det ändå gått bra för laget. Man vann ligan med 12 poäng före Panathinaikos och är därmed kvalificerade för nästa års upplaga av Champions League.

SE ÄVEN: Uppgifter: Atlético ytterst nära argentinsk talangduo

SE ÄVEN: Uppgifter: Gündogan klar för Bayern München

SE ÄVEN: TOPP 10: Mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply