Uppgifter: Gündogan klar för Bayern München

Gündogan till Bundesliga-konkurrenten

Enligt tyska Bild kommer tysken att lämna Borussia Dortmund för spel i Bayern München nästa säsong.

Transferdiskussionerna kring Borussia DortmundIlkay Gündogan fortsätter. Under fredagen rapporterade flera tyska medier att Bayern München ska vara överens med spelaren om en övergång, någon som stärkes av den välinformerade tidningen Bild ett par timmar senare. Bild skriver att Bayern och spelaren själv är överens om ett kontrakt som sträcker sig över tre år. Lönen ska ligga på åtta miljoner euro per säsong, vilket är väldigt mycket mer än vad Gündogans förslag om förlängning var värt i sin nuvarande klubb.

Gündogan är en av många Dortmund-spelare

Skulle Gündogan skriva på för Bundesliga-mästarna skulle han bli den tredje spelaren som de senaste säsongerna lämnar den gulsvarta klubben för Pep Guardiolas lag. Tidigare har Mario Götze och Robert Lewandowski gjort flytten och fansen har tröttnat på att man släpper spelarna antingen gratis eller för en alldeles för låg summa till seriekonkurrenterna. Dortmunds fiaskosäsong där man tillslut hamnade på en sjundeplats har gjort att flera spelare vill lämna klubben. I och med att man inte kommer att spela i Europa nästa säsong vill flera av spelarna ta sig an nya utmaningar och flytta till andra klubbar och därför blir det svårt för Die Schwarzgelben att behålla sina spelare när nästa säsong drar igång.

Flera intressenter på listan

Det är inte bara Bayern München som varit ute efter spelaren. På listan över klubbar hittar vi bland annat Liverpool, Manchester United, Arsenal, Real Madrid och Barcelona där samtliga klubbar ska ha varit väldigt intresserade av att värva 24-åringen som tidigare spelat i bland annat FC Nürnberg. Gündogans agent Mino Raiola har vid flera tillfällen under den gångna säsongen uttalat sig om att spelaren inte kommer att stanna i klubben.

SE ÄVEN: Officiellt: Atsu förstärker PL-nykomlingen

SE ÄVEN: Krönika: Vi kommer vinna till slut Blatter – det kommer bara ta lite tid

SE ÄVEN: TOPP 10: Mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply