Uppgifter: Antonio Conte klar för Chelsea – vill värva Emanuele Giaccherini

Uppgifter: Antonio Conte klar för Chelsea - vill värva Emanuele Giaccherini

Emanuele Giaccherini till Chelsea?

Italiens förbundskapten Antonio Conte sägs vara klar för Chelsea till nästa säsong och enligt italiensk media ska han vilja köpa Emanuele Giaccherini från Bologna.

Det mesta pekar på att Antonio Conte kommer att ta över Chelsea till nästa säsong. 46-åringen tränar för tillfället det italienska landslaget men kommer med största sannolikhet att lämna för Stamford Bridge. Detta enligt The Guardian. Tidningen skriver även att den engelska klubbledningen ska ha meddelat Conte att han får ta med sig sin egen tränarstab efter att han skrivit på ett treårskontrakt.

 

Den före detta Chelsea-spelaren Gianluca Vialli passar på att hylla Conte.

– I Italien kallar de honom den italienske Mourinho – han har samma typ av personlighet. Hans lag spelar på ett väldigt ödmjukt sätt, med ödmjukhet och mycket stolthet. Taktiskt är de alltid välförberedda när de går ut på planen, säger han till BT Sport.

– Han är också en vinnare. Han vann tre raka titlar i Serie A och om han signerar kontraktet (med Chelsea) tror jag att han blir ett utmärkt val. Jag tror han kommer anpassa sig, fortsätter Vialli.

Conte sägs vilja hämta in den italienska mittfältaren Emanuele Giaccherini från Bologna. 30-åringen har tidigare spelat i Sunderland i den engelska högstaligan.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply