United stod för ny vändning – toppar ligan

Manchester United hade chansen att återta ledningen i Premier League från sina ärkerivaler Manchester City efter förra helgens förlustmatch borta mot Norwich. Men då krävdes det en vinst hemma på Old Trafford mot bottenlaget Queens Park Rangers, som gjort klart med Harry Redknapp som ny manager. Redknapp var på plats och tittade från läktaren.

Den första halvleken bjöd inte på några mål, men det var hemmalaget som förde spelet och hittade de hetaste målchanserna. Wayne Rooney och Robin van Persie var båda nära att överlista Julio César, och bortalagets Jamie Mackie hade faktiskt ett mål inne men det blev korrekt avvinkat för offside. Rent generellt var det ganska slött och underhållningsvärdet var lågt.

Men den andra halvan av matchen blev betydligt händelserikare. QPR tog ledningen efter en hörna där de lyckats få fast bollen och Mackie slagit in returen från nära håll som Anders Lindegaard hade släppt. Där och då var Manchester United på väg mot sin tredje raka förlust – men de skulle resa sig som så många gånger förr.

Wayne Rooney stod för två fantastiskt bra slagna hörnor – den första nickade Jonny Evans in vid den främre stolpen framnickad av Danny Welbeck vid den bortre stolpen. Fyra minuter senare nådde Darren Fletcher högst och nickade in ledningsmålet för United. Ett viktigt mål för Fletcher som kämpat sig tillbaka från en allvarlig tarmsjukdom.

Bara tre minuter efter ledningsmålet hittade brassemittfältaren och inhopparen Anderson fram till den mexikanske anfallaren Javier Hernández, som gjort sig känd för att hoppa in och avgöra matcher i slutet. Så gjorde han även denna gång – bara efter tretton minuter på planen hittade han nätmaskorna och utökade ledningen till 3-1, ett resultat som stod sig matchen ut.

Manchester United toppar nu tabellen två poäng före Manchester City – som reser till Stamford Bridge för att en tuff match mot ligafyrorna Chelsea under söndagskvällen. Vid vinst för City tar de tillbaka ledningen igen – men vid poängtapp kommer United att behålla sin förstaplats till nästa omgång.