Hattrick av Gomez när Wigan vann

Under lördagseftermiddagen tog Wigan emot Premier League nykomlingen Reading. Båda lagen var i behov av poäng då båda ligger i den undre delen av tabellen.

Matchen inleddes väldigt tråkigt då publiken på DW stadium inte fick se något lag ta tag i matchen och driva upp i några anfall. Mesta delen av spelet hände på mittplan och anfallen som såg ut att bli något rann ut i sanden då kvalitén i avsluten inte var de bästa. Men i den 35:e minuten ändrades detta. Sean Morrison i Reading nickade in matchens första mål efter att Nicky Shorey slagit en frispark från mittplan.

Efter detta målet tog Reading tag i matchen och var flera gånger på gång att göra ytterligare ett mål. Men resultatet stod sig till halvtidsvilan och Reading hade 1-0 med sig in i omklädningsrummet på DW Stadium.

Men Wigan skulle kvittera, och detta genom kvällens huvudperson, Jordi Gomez. I en snabb omställning får Gomez bollen i ett lågt inlägg från höger i den 58:e minuten, Readings målvakt Adam Fedirici räddade bollen men släppte ut en retur som Gomez enkelt kunde stöta in i nätmaskorna och kvittera för Wigan.

Tio minuter senare var det dags igen. Efter att Beausejour slagit ett skruvat inlägg från vänster kastade sig Gomez fram och språngnickade in 2-1 till Wigan.

När klockan hade tickat upp mot 80 minuter så såg det fortfarande ut som att Wigan skulle vinna den här matchen, man hade kontroll på motståndarna och spelade på sina egna villkor. Men då råkade Wigans målvakt, Ali Al Habsi, bjuda publiken på en riktig tavla. Efter ett misslyckat skott på mål från Reading som resulterade i en hög boll så det ut som att bollen skulle gå ut över linjen och ge Wigan en inspark. Men bollen höll sig innanför linjerna och när Al Habsi enkelt skulle plocka ner bollen så råkar han slå in bollen i nätet och med tio minuter kvar så stod det 2-2 i matchen.

Men Jordi Gomez skulle avgöra, i den andra tilläggsminuten så kommer Wigan i ett så kallat ”3 mot 2” anfall. Efter att Kone tagit in bollen i straffområdet såg han att Gomez kom rusande på en fri yta, Kone slog bara passningen innan Jordi Gomez krutade in 3-2 för Wigan.

Efter följande avspark blåste domaren av matchen och Wigan säkrade till slut 3 poäng. I och med resultatet ligger nu Wigan på en 15:e plats med 14 inspelade poäng, och Reading ligger kvar på en 17:e plats, med 9 inspelade poäng.