Ibra tillbaka i huvudrollen – PSG vann direkt

Paris Saint-Germain har de senaste två omgångarna i Ligue 1 tappat viktiga poäng och senast mot Rennes förlorade man trots två man mer en längre tid i matchen. Idag var dock Zlatan Ibrahimovic tillbaka från sin avstängning och det gav effekt direkt.

Den storsatsande klubben tog ledningen på Parc de Princes efter det att den svenske anfallaren gjort likt Kurt Hamrin och avancerat fram längst kortlinjen, innan han slog in bollen till Mazwell som enkelt sköt in bollen i nät.

Publiken var dock missnöjd i halvtid efter att det inte blivit mer för hemmalaget, men det skulle dock släppa ordentligt i den andra halvleken. Och itne helt otippat var det just vår svenske superstjärna som stod i huvudrollen.

I den 64e matchminuten spelade Zlatan Ibrahimovic in bollen till Matuidi som tryckte in bollen med vänsterfoten, förbvi en chanslös Troyes-målvakt som skulle få släppa in fler bollar den här kvällen.

För endast sex minuter senare startade Paris Saint-Germain en snabb omställning där Nene slog en öppnande djupledsboll till Zlatan Ibrahimovic, som från vänster tryckte till med sin vänsterfot. Bollen flög in tätt och hårt strax under ribban och svenskens tredje poäng öfr matchen var ett faktum.

Och i slutskedet av matchen gjorde han även sitt andra mål för dagen, efter att Lavezzi spelat in bollen snyggt från högerkanten. Fri med endast metern till mållinjen gjorde han inget misstag och Paris Saint-Germain vann med 4-0, där Zlatan möjligtvis visade publiken vad som menas med att ’zlatanera’.