Bassong räddade poäng för Norwich

Inför dagens match på Goodison Park var det ett Everton i poängbehov för att hänga på övriga lag i toppen av tabellen, som tog emot Norwich. Gästerna kom till matchen med nytt självförtroende och även den här dagen skulle bollen efter många om och men studsa lagets väg någorlunda bra.

Men det var föga överraskande Everton som började bäst på Goodison Park, där man också tog ledningen. Ett fint inspel snett bakåt från kortlinjen till Naismith slutade med att Everton-spelaren sköt in 1-0 förbi en chanslös Ruddy i Norwich-målet. Naismiths tredje mål den här säsongen.

Everton fortsatte därefter att vara det bättre laget, men i den andra halvleken vaknade Norwich ordentligt. Bland annat kom Grant Holt nästan helt fri med Tim Howard, men den australiske målvakten hann snabbt ut och höll än så länge nollan i sin 197e match med Everton.

Leighton Baines blev sen huvudaktionen i matchen när han först var mycket nära att göra matchens andra mål efter en snygg aktion, men dribblingsrädden från egen planhalva slutade med att målvakten räddade i gästernas mål.

I slutskedet fick sen Norwich en mycket tveksam frispark i ett bra inläggsläge, där Leighton Baines fick frispark emot sig efter att Noriwch-spelaren föll. Reprisen visade dock att det troligtvis inte var någon frispark och att spelaren föll på eget grepp.

Frisparken slogs in av Garrido mot den bortre stolpen där Bassong kom högst och nickade in bollen förbi en felplacerad Howard i den 90e minuten, vilket betydde 1-1 och det blev också slutresultatet.