Ukraina tog hem östeuropeisk grannmatch

De båda arrangörsländerna från förra sommarens EM-turnering, Polen och Ukraina, blev båda utslagna i gruppspelet då. Grannländerna lottades sedan in i samma kvalgrupp i VM-kvalet mot Brasilien-VM 2014 tillsammans med England, Montenegro, Moldavien och San Marino.

Under fredagskvällen möttes de östeuropeiska grannländerna i Polens huvudstad Warszawa i VM-kvalets fjärde omgång. Bara två minuter efter det att den tjeckiske domaren Pavel Královec blåst igång matchen tog Ukraina ledningen med 0-1 genom yttermittfältaren Andriy Yarmolenko.

Denys Garmash, till vardags i Dynamo Kiev, spelade fram till målet och fem minuter senare utökade lagkamraten Oleh Gusev till 0-2 när Dnipro-anfallaren Roman Zozulya stod för framspelningen.

Den polska Dortmund-duon Lukasz Piszczek och Jakub Blaszczykowski fixade sedan fram en reducering till 1-2 efter 18 minuters spel, men det hjälpte föga.

Närmare än så kom aldrig Waldemar Fornaliks manskap, istället kunde Zozolya sätta det avgörande 1-3-målet i slutet av första halvlek när Yarmolenko spelade fram och Artur Boruc fick hämta bollen ur nätet ännu en gång på Stadion Naradowy.

De övriga två matcherna som spelades i samma grupp var Moldavien – Montenegro (0-1) och San Marino – England (en match som slutade hela 0-8). Montenegro och England har spelat fem matcher vardera och ligger i toppen av gruppen med 13 respektive 11 poäng.

Tack vare segern går Ukraina upp på tredjeplats i kvalgrupp H. Mykhaylo Fomenkos mannar har nu lika många poäng som polackerna, men är före i kraft av bättre målskillnad. Båda lagen har samlat ihop fem poäng och också spelat en match färre än de fyra övriga lagen i gruppen.