Colombia med stora steg mot Rio

Colombia är ett av landslagen som allt mer börjar se ut som en riktig outsider i nästa års mästerskap i Brasilien. Men först måste landslaget klara av det pågående VM-kvalet, där man på fredagskvällen tog en mycket imponerande 5-0-seger mot redan avsågade Bolivia.

Efter det att Macnelly Torres öppnat målskyttet efter tjugo minuters spel för Colombia, blev det proppen ur helt i den andra halvleken. Efter blott fem minuters spel fick hemmalaget ett utmärkt frisparksläge till vänster om straffområdet. På frispaken höll sig Carlos Valdes framme när han slängde sig fram och petade in bollen i nätmaskorna.

Nästa mål kom tolv minuter senare när Colombia stod för en mäkta imponerande snabb omställning. På blott två passningar kunde man från backlinjen få fram bollen, via Torres på mittfältet,  fram till en helt fri Teofilo Gutierrez, som till vänster i straffområdet kunde skicka in bollen hårt och lågt intill den närmste stolpen.

Det skulle bli fler mål i matchen för Colombias del, även om det dröjde fram tills den 86e matchminuten. Inbytte Guarin får bollen fint ute till vänster, där han slår ett perfekt inlägg till målkungen Falcao som mitt framför mål kan trycka in 4-0 förbi den chanslösa målvakten Carlos Arias.

I den 90e matchminuten punkterades målkalaset hemma i Colombia när 5-0 ramlade in i nätet. Pablo Armero kunde enkelt och skickligt chippa in bollen över målvakten Arias som kom helt fel i utrusningen, och in i det tomma målet. Matchen sutade hela 5-0 och Colombia ser livsfarliga ut just nu.