Bosnien-Hercegovina segrade i toppmatch

Bosnien-Hercegovinas fotbollsförbund kan snart börja boka biljetterna ner till Rio nästa sommar. Detta efter att man har besegrat Grekland i en toppmatch i grupp G med 3-1.

Denna kväll skulle vara Edin Dzekos kväll, då han stod för två utav hemmalagets tre mål. Kvällens första mål han stod för kom efter en halvtimmes spel, då han elegant nickskarvade in Misimovic frispark bakom den grekiske målvakten Orestis Karnezis.

Greklands nästa känga skulle komma ynka sex minuter senare, då Georgios Tzavelas dragit på sig en solklar straff. Karnezis räddade Zvjezdan Misimovic dåligt slagna straff, men efter mycket puttandes vid mållinjen så kunde Vedad Ibisevic trycka in 2-0 till hemmalaget.

Tio minuter in i den andra halvleken så skulle Dzeko punktera matchen totalt när han nickade in 3-0 bakom en chanslös Karnezis, denna gång också på frispark från Misimovic.

Grekland skulle dock få med sig ett tröstmål, då Georgios Samaras spelat fram Theofanis Gekas som enkelt kunde stöta in 3-1 bakom Begovic, men närmre än så kom inte grekerna.

Bosnien-Hercegovina har nu tagit ett rejält grepp om grupp G som man toppar framför just Grekland och med en imponerande målskillnad som ligger på 18 gjorda mål och tre insläppta.