bet365

Tvärvändningen: Barcelona kan sparka Xavi

Tvärvändningen Barcelona kan sparka Xavi

Under våren gick Xavi ut med att han lämnar tränarposten i FC Barcelona i sommar. För ett par veckor sedan pratades det dock om att ett beslut inte är taget och att Xavi skulle fortsätta. Nu kommer nya uppgifter.

Efter att ha vunnit La Liga förra säsongen har den pågående säsongen varit desto tuffare för FC Barcelona som placerar sig på tredje plats i La Liga-tabellen. Det har varit flera besked kring tränare Xavi Hernández framtid och nu ser det hela ut att ha fått en vändning, en gång till.

Efter att ha meddelat att han lämnar tränarposten och blivit övertygad om att stanna rapporterar nu radiokanalen Cadena COPE att det är större sannolikhet att Xavi lämnar i sommar än att han stannar kvar.

Anledningen ska vara att ledningen med president Joan Laporta i spetsen ska ha blivit väldigt upprörda och besvikna efter Xavis uttalande under presskonferensen tidigare i veckan.

– Situationen är svår, speciellt på det ekonomiska planet, för att kunna utmana de bästa lagen. Det läge som är nu är inte som tidigare år när tränaren kunde säga vad han ville värva, sa han då.

Radiokanalen rapporterar om att president Laporta tycker att Xavis uttalande bryter mot de överenskommelserna som man har om att tränaren ska tro på sin trupp. Uttalandet tycks även vara respektlöst mot bland annat nyförvärvet Vitor Roque som hamnat snett sedan flytten till Spanien.

Xavi har tränat FC Barcelona sedan november 2021 då han anslöt från Al-Sadd i Qatar.

SE ÄVEN: Uppgifter: City-stjärnan vill flytta till Barcelona

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply