Uddlöst Milan tappar poäng i CL-jakten

Det var en match som till största del handlade om vilken arena den skulle spelas på.
Cagliaris arena är som bekant, en säkerhetsrisk. Milan klev dock in i bilden och sade att de kunde spela på den arenan.

Det var en väldigt seg match med en massa felbeslut. I och med Napoli och Lazios poängtapp kunde Milan stabilisera sin fjärdeplats vid en vinst – man tog inte den chansen.
Istället tog Svenska Ekdals lagkamrat, Ibarbo chansen när han sekunder innan halvlek, för enkelt nickade in 1-0 för Cagliari. Zapata gjorde bort sig fullständigt vid målet och Abbiati borde ha räddat bollen. Men icke. 1-0 Cagliari och på något sätt rättvist.

Innan det målet hade Milan inte bjudit upp till någon dans, åtminstone inte en vacker dans. Med ett mittfält bestående av endast hårdingar är det svårt att bjuda upp till dans. Lika svårt var det för de att leverera bollarna till en, för dagen, ganska osynlig Balotelli, trots hans straffmål. Även Milans kelgris var en av de spelare som idag inte spelade på topp. Något som glädjer är dock att den svenska liraren, Albin Ekdal gjorde en väl godkänd match, tillsammans med den väldigt hårdföre defensiva liraren Conti.

1-0 i 45e, Ibarbo målskytt.

Andra halvlek fortsatte i princip på samma sätt. Byten hos Milan var förväntade men icke, Allegri litade på grabbarna.
Man lyckades inte skapa särskilt mycket. Och i den 57e minuten blev El Shaarawy utbytt. Han hade strax innan bytet fått en smäll men om det var på grund av den som han blev utbytt framgår ej. In kom Boateng med lite fart och grinta.
Man fick fart på spelet men det där lilla extra fanns inte där för Milan. I den 65e bytte man in Bojan i hopp om att få till det lilla extra, Ambrosini som tog sitt patenterade gula kort strax innan det fick avgå. Cagliari var ett par gånger om nära att kontra in 2-0 men den store, unge backen De Sciglio stod i vägen.

Cagliaris unga anfallspar för dagen, Marco Sau och Ibarbo gjorde det mycket väl. Ibarbo som för övrigt gjorde sitt första mål för säsongen.

Det var inte förrän Robson de Souza ”Robinho” kom in som Milan lyckades få till spelet. Milan-produkten tillika, Cagliari-spelaren Davide Astori ganska onödigt drog ned Balotelli i eget straffområde. Straff, Milan. Rött kort, Astori.
Balotelli klev fram och fortsatte på sin magiska trend. Fortfarande har han inte missat någon straff på professionell nivå. 1-1 är resultatet och Balotelli står för sitt tredje mål på två matcher i Milan-tröjan.

Kort efter det cyklade Balotelli in ett mål av högsta klass, ett mål som ej blev godkänt då bollen ansågs vara över kortlinjen vid händelsen innan. Något som vi ej kan bekräfta då inge bra repriser har getts.

Matchen slutade, 1-1 och en poäng var väl vad de båda lagen förtjänade i slutändan.