Delat och målrikt i Mönchengladbach

En av årets mest underhållande möten i Bundesliga, stod Borussia Mönchengladbach och Bayer Leverkusen för, när dessa drabbade samman på Borussia Park på lördagen. I slutet på den första halvleken, inleddes målfesten via Martin Stranzl i en match som skulle komma att sluta 3-3.

De bägge lagen började matchen starkt och underhållningen inför de över 46 000 åskådarna var det inget fel på denna lördagseftermiddag. I matchens 44:e minut hittade Håvard Nordveit fram till Martin Stranzl på en hörna, som snyggt skarvades in vid den borta stolpen.

I den andra halvleken skulle målskyttet explodera. Fem mål skulle falla in och redan sju minuter in i halvleken kom utjämningen. Efter ett fint samspel mellan bland annat Stefan Kießling och Sidney Sam strax utanför straffområdet, ledde fram till att den sistnämnde kunde pricka in 1-1 med vänsterfoten.

Sex minuter senare var det dags igen. Denna gång var det hemmalaget som återtog ledningen. Juan Arangos magnifika passning från vänsterkanten, serverade Luuk de Jong som satte huvudet till och nickade in 2-1. 

Men precis som utlovat skulle det rassla i nätet ytterligare. Bortalaget tände till och kvitterade till 2-2 bara två minuter senare, när Boenisch serverade en helt ren Kießling som satte bollen i nät från nära håll. Ytterligare fyra minuter senare var det gästernas tur att ta ledningen i mötet, när en brytning i mitten på hemmalagets planhalva satte igång en kontring. Gonzalo Castro snappade upp bollen och frispelade Andre Schürrle som utan några som helst problem placerade in 3-2 bakom ter Stegen.

Stämningen på Stadion Im Borussia Park var påtaglig när hemmalaget jagade en kvittering. Man skapade en hel del farliga målfarligheter, men utjämning skulle inte komma förrän i den 86:e matchminuten. En frispark från vänster gick i en vacker båge och landade hos Patrick Herrmann som nickade in 3-3.

De vitklädda gick för ett ledningsmål, men några fler målfirande skulle inte publiken få vittna. Efter en tight och chansrik första halvlek, kom den stora målexpolsionen i den andra halvleken. Någon segrare blev det dock inte när de bägge delade på poängen. Bayer Leverkusen hade chansen att knappa in på Bayern München, då de regerande mästarna, Dortmund, åkte på storstryk hemma mot Hamburg. Istället blir man kvar på plats tre, medan Borussia Mönchengladbach nu bara är ett par mål och en poäng ifrån Europa League-plats.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply