Marseille knep en poäng mot Evian

Glappet mellan Marseille och de andra två topplagen, Lyon och Paris Saint-Germain, börjar bli större för varje omgång som går. Efter att PSG säkrade en seger i fredags var nu laget desperat efter tre poäng, vilket skulle visa sig bli svårare än va de hade trott när Evian stod för motståndet på Parc des Sports d’Annecy.

Gästerna hade det svårt att få till ett spel redan från start, och de riktigt klara målchanserna uppenbarade sig sällan under den första halvleken. Därför var det ingen som höjde på ögonbrynen när domaren Antony Gautier blåste av för halvtidsvila vid ett mållöst, och smått händelselöst, resultat.

Men så fort matchens andra akt satte igång skulle saker och ting hända, som påverkade matchbilden radikalt, med domaren Gautier i centrum.
Fem minuter in i halvleken rasslade det i nätet för första gången, efter att bortalagets notoriske målskytt André-Pierre Gignac visat sin storhet ännu en gång. Med ett suberbt skott på halvvolley överlistades Bertrand Laquait mellan stolparna, vilket gav Marseille ledningen, om än kortvarigt.

Knappa tio minuter senare skulle det nätas åt andra hållet. Det efter att Marseille-försvararen Kassim Abdallha orsakat straff för Evian, vilket i samma veva mynnade ut i ett direkt rött kort för försvararen som tvingades lämna planen omgående. Straffsparken togs om hand på bästa sätt av anfallaren Yannik Sagbo, och kvitteringen var ett faktum.

Kort därefter skulle ytterligare ett bakslag drabba gästerna, då laget för andra gången i matchen fick se en av sina spelare lämna planen med en utvisning. Denna gång var det anfallaren Jordan Ayew som inom loppet av en minut ådrog sig två gula kort, och lämnade därmed sitt lag med två man mindre resterande tiden av matchen.

Men Evian lyckades inte, trots det numerära överläget, skapa något mer mål fram till slutsignalen. Inte heller kunde Marseille åstadkomma något mer framåt, vilket tillät matchen att sluta oavgjort med resultatet 1-1.