Mållöst på Commerzbank Arena

Eintacht Frankfurt tappade mark i toppen, medan FC Nürnberg reste sig från bottens rike, när man på lördagseftermiddagen tog en poäng vardera i den tjugoförsta omgången. De över 45 000 åskådarna fick vittna en mållös tillställning i en tät och jämn match.

Det var dock bortalaget som var det aningen hetare och var också närmast på att spräcka motståndarnollan. Japanen Kiyotake var gästernas store spelfördelare, som ständigt låg bakom samtliga målchanser som de vitklädda skapade. Vid ett flertal tillfällen hittade han fram till tjecken Tomas Pekhart, som inte någon gång lyckades förvalta farligheten bättre än att skjuta i gaveln.

Hemmalaget hade det tufft med chansskapandet och fick för det mesta hålla tillbaka, mot en stundtals tung Nürnberg-press. De bägge målvakterna hade en relativt lugn dag på jobbet och skötte sig bra i sina ingripanden. Efter 90 minuters spel blåste Christian Dingert av och de bägge lagen delade på potten. Frankfurt tappade mark i toppstriden, när man hade chans att avancera upp på tredjeplatsen. Nürnberg tar ett behagligt steg upp förbi Stuttgart och lägger sig på plats tretton.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply