Uppgifter: Så mycket kostar det att värva Erling Haaland

Uppgifter: Så mycket kostar det att värva Erling Haaland

Allt fler klubbar visar intresse för att värva Erling Haaland. Nu avslöjar fransk press vad det skulle kosta att köpa loss norrmannen nästa sommar.

Erling Haaland, 22, har under de senaste dagarna kopplats ihop med framför allt FC Barcelona. Flertalet andra klubar har även varit på tapeten men den viktigaste delen har kommit i skymundan, den ekonomiska. Tidigare har det avslöjats att Haaland har en utköpsklausul på 75 miljoner euro, men en värvning kommer bli långt dyrare än så.

Enligt franska L’Equipe kommer den klubb som värvar Haaland att få betala närmare 300 miljoner euro. Tidningen skriver att prislappen för spelaren ligger på 75 miljoner euro men att det även tillkommer en utgift på 20 miljoner euro i arvode till agenten Mino Raiola och spelarens pappa, Alf-Inge Håland. Utöver detta tillkommer även spelarens lön på 30-35 miljoner euro brutto per säsong under sex säsonger.

Enligt tidningen har endast ett litet antal klubbar råd med att köpa norrmannen som även varit på önskelistan hos bland annat Bayern München, Manchester City, Paris Saint-Germain och Real Madrid.

Haaland har kontrakt med Dortmund till och med sommaren 2024.

SE ÄVEN: Uppgifter: La Liga-klubben vill låna in Dejan Kulusevski

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply