Tveksam straff räddade Chelsea

Chelsea skuggar ligatoppen och ville försöka täppa igen gapet upp till Arsenal med tre poäng mot West Bromwich Albion.

Efter en mycket chansfattig halvlek kunde Samuel Eto’o ge Londonlaget ledningen, och West Brom såg inte ut att vara något hot för Chelsea.

Det skulle dock bli en helt annan historia i andra halvlek. Efter en timmes spel kunde Shane Long nicka in kvitteringen efter en retur från Petr Cech.

Sju minuter senare skulle även Birmingham-laget ta ledningen genom nyförvärvet Stephane Sessegnon som lade in bollen bredvid Cech som gjorde ett tveksamt ingripande, men 2-1 var ett faktum.

Det såg inte ut som att Chelsea hade tillräckligt med kraft för att få in en kvittering, men då kom incidenten som kommer att få tabloiderna i England att surra imorgon. Andre Marriner pekade på straffpunkten efter att Ramires fallit omkull enkelt i straffområdet.

West Broms protester hade ingen verkan, och Eden Hazard rullade in kvitteringen från elva meter och fastställde slutresultatet 2-0. Detta innebär att José Mourinhos förlustfria svit på Stamford Bridge håller i sig – han har faktiskt aldrig förlorat på arenan.