Schalke vände till tvåmålsseger

Efter 0-3 på Stamford Bridge mot Chelsea i Champions League fick Schalke 04 chansen att återhämta sig i det inhemska ligaspelet när Werder Bremen kom på besök till VELTINS-Arena under lördagseftermiddagen. Det blev till slut en viktig trepoängare för Jens Kellers mannar, trots att Robin Dutts mannar tog ledningen i matchen.

Felix Kroos, yngre bror till den mer kände Toni, gav gästerna ledningen efter 22 minuter. Dessförinnan hade hemmalagets Adam Szalai ett skott i stolpen. Bremen behöll sin ledning in till pausvilan, men i andra halvlek kom Schalke ut med nytt självförtroende och vände på tillställningen med tre raka mål.

Kevin Prince Boateng, som köptes från Milan i augusti, kvitterade till 1-1 tjugo minuter in i andra halvlek. Fem minuter före full tid gav ghananen sitt lag ledningen med 2-1 framspelad av Christian Fuchs. På tilläggstid ökade inbytte Jefferson Farfan på till 3-1 på assist från Julian Draxler, som därmed stod för sin andra målgivande passning i matchen.

Schalke ligger för tillfället femma i Bundesliga med tjugo inspelade poäng. Werder Bremen återfinns på en åttondeplats med femton poäng på tolv omgångar.