Lista: Klubbarna vars spelare tillsammans har flest CL-titlar

Lista med klubbarna vars spelare har flest CL-titlar

På torsdag kväll lottas Champions Leagues gruppspel för den kommande säsongen. Efter Barcelonas CL-titel efter finalvinsten mot Juventus förra säsongen så är det flera lag som vill utmana i år, och frågan är vem som står som segrare när säsongen summeras i slutet av maj månad 2016. Lagom till årets CL-lottning och mitt i sommarens transfercirkus listar vi på Silly Season Sverige här de 13 klubbarna vars spelare tillsammans har samlat på sig flest CL-titlar genom åren i olika lag. På listan finner vi, förutom självklara storlag som Real Madrid, Barcelona, Chelsea och Bayern München, överraskande nog inte bara europeiska lag utan även lag från Indien, USA och Qatar.

Åttondelsfinalerna i Champions League 2016 sparkades igång tidigare under veckan och vi fick se ett par bra Champions League åttondelsfinaler såsom PSG mot Chelsea, Roma mot Real Madrid och under nästa vecka så får toppmötet där Arsenal tar emot mästarna Barcelona. Under tisdag och onsdag så får vi åter njuta av Champions League och matcherna Arsenal vs FC Barcelona och Juventus vs Bayern München. Här kan du se vilken kanal som visar Arsenal-FC Barcelona och vart du hittar Arsenal-Barcelona stream gratis och spelschema för Champions League 2016.

Klubbarna som har flest Champions League-titlar bärgade av spelarna

Listan är baserad på spelare som har fått speltid i Champions League för klubben som senare samma säsong har tagit hem bucklan. Klubbar med lika många spelartitlar är i första hand sorterade efter flest antal spelare som vunnit titeln. I andra hand är klubbarna sorterade på när den senaste titeln bärgades.

13. Antalyaspor – 4 CL-titlar

Antalyaspor - 4 titlar

Turkiska Antalyaspor är en av två klubbar i denna lista som kommer in på listan med hjälp av endast en spelare. Samuel Eto’o, som anslöt till nykomlingen i den turkiska högstaligan i somras, har bärgat CL-titlar i såväl Real Madrid och Barcelona som Inter. I starten av den turkiska ligan har den numera 34 år gamle Eto’o visat att han kan ännu. På två matcher har kameruniern mäktat med tre mål och Antalyaspor har genom två segrar placerat sig på andraplats i tabellen, en tabellposition som i slutet av säsongen ger kvalspel till Champions League. Kan då Antalyaspor utmana om en CL-plats och bli ett lag att räkna med i Champions Leagues slutspel 2016-2017? Troligtvis inte.

Samuel Eto’o – 4 titlar (Real Madrid 1999/00, Barcelona 2005/06, Barcelona 2008/09, Inter 2009/10)

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply