Andreas Linde kan lånas ut från Molde

Andreas Linde kan lånas ut från Molde
bet365

Svenske U21-landslagsmannen kan lånas ut från Molde

Andreas Linde var med och vann guld under sommarens U21-EM i Tjeckien. Halvåret innan anslöt han sig till norska Molde, som han nu kan lämna för en lånesejour.

Andreas Linde fick sitta på bänken när Sveriges U21-landslag bärgade EM-guldet Tjeckien i somras. Förstahandsvalet mellan stolparna var för Håkan Ericson AIK:s Patrik Carlgren, som genomförde uppgiften med bravur. Ett halvår innan mästerskapet lämnade målvakten Helsingsborg för spel i norska Molde, men även där har speltiden blivit knapp för 22-åringen, som nu kan lämna klubben på lån.

Har diskuterat gällande en utlåning

I truppen finns redan två andra målvakter, Neydson da Silva och Ethan Horvath, därför öppnar svensken nu för att lånas ut, så att han kan samla på sig erfarenheter inför framtiden.

– Det har varit lite på bordet och vi har diskuterat fram och tillbaka. Det är klart att statusen höjs om man får spela så det är absolut en möjlighet. Det är väl först och främst Tippeligan som är aktuellt, säger Linde till fotbolldirekt.se och fortsätter:

– Vi har en gemensam dialog om det. Jag känner att klubben har höga förväntningar på mig och de har stort förtroende för mig. De vill mig mitt bästa.

Men någon återvändo till Helsingborg är inte aktuell för spelarens del.

– Nej, de har ju tagit in två nya målvakter, så vi har inte haft någon dialog över huvud taget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply